Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

tisdag 4 oktober 2011

En dag i bilder

Jag har sett andra göra så, skriva om en dag med bilder för varje timme. Mitt jobb är inte så intressant att titta på så det blir inte en bild i timmen idag men här är min tisdag, illustrerad.06.00 Ebba vaknar och kommer in till mig med ett berg av kudde, gosedjur och Pippi. Hon har sin fars morgonhumör och måste vakna långsamt så får sitta framför "bompa" en stund och dricka ett glas vatten medan hennes 0-100 på en sekund mamma gör sig iordning (5 minuter) plockar upp saker och packar grejer och packar matlåda (15 minuter) samt gör frukost 5 minuter...07.00 som vi äter tillsammans och diskuterar fåglar utanför fönstret, vädret, vilka som är på dagis. Var pappa, mormor, faster, moster etc är. Vi äter ekologisk youghurt med mestadels ekologiska saker i som mysli, frön, russin och cocos. Sen drar jag sönder ryggen några gånger då jag försöker få fatt i busungen för att klä på allt som ska på när man ska vara ute och leka: underställ, galonisar, fleece, stövlar. Det är ca 12 grader ute och då räcker ETT lager för mig för jag är så varm av mig på morgonen. När vi kommer ut genom porten ser jag att mina väldigt dyra Gucciglasögon ligger på bilen. Får inte riktigt ihop det men tar med dem bland högen med väskor jag har med mig: Ebbas dagisväska med ombyte o sängkläder, min väska med data o matsäck och min lilla löparsäck. Vi stolpar iväg längs en liten stig och en hal bergsknalle. Får lyfta Ebba och har efter bara 5 minuter utanför huset lerat ned min klänning.
08.00 Vi stannar och stampar på "smällbär" och sen lämnar jag på dagis efter att ha fått en jättestor kram och puss och gett fröknarna en påse goda äpplen från Värmland. Jag går nu från mitt mindfulla lugna tillstånd som jag alltid är i med Ebba till mitt ybermultitaskande där jag läser DN, lyssnar på P1 Morgon, kollar mailen i Blackberryn och gärna också en blogg och Facebook samtidigt. Jag vill ha allt till hands så pular ned plånbok och telefon i bh'n (för ingen handväska som vanligt). På tuben glider telefonen ur bh'n och ned i klänningen och får åka ut på golvet. Inga konstigheter. Försöker stänga ute denna artificiella typ av umgänge med främmande människor genom detta oproduktiva multitaskande. När jag kommer till jobbet har jag snappat upp något om ett postumt Nobelpris, dagens Rocky och halva ledaren i DN ungefär.

09.00 Byter till jobbskor och ser nästan normal ut ett tag trots fläckar. Undrar varför det ser ut som en tromb dragit fram på mitt skrivbord och försöker städa men inser att jag ska byta plats idag så ger mig och tar itu med mailhögen jag inte betat av i Blackberryn. Tittar på vår film från Lidingöloppet och blir helt varm och stolt. Lyssnar på Jillian Michaels och betar av enkla uppgifter.


10.00 Flyttar pö om pö lite grejer till min nya plats. Dricker grönt te. Tänker tillbaks på sekvensen i SVT1's serie Lykke jag såg igår där den otrogna exmaken efter separationen får det riktigt jävligt och tänker på hur jag liksom älskar den delen av serien och inser att jag har lite oprocessad ilska som fortfarande inte kommit ut så...

...kollar upp Kickboxning nära jobbet.

11.00 Jobbar vidare, planerar höstens jobb.

12.00 Äter en lunch jag önskar ska vara tillräckligt med spenat, morot, fetaost, keso, kyckling, fullkornspasta och tomater men det är den inte så hamnar obönhörligt i pentryt där jag äter 2 knäckemackor.
13.00 Har ett möte där vi ska lära oss vårt nya revisionsprogram. Jag har inte hunnit göra den onlinekurs man ska göra innan så under devisen fake it til you make it försöker jag hänga med och låtsas veta vad jag gör. Jag kommer undan som vanligt. PHU.

14.00 Fortsätter flytta plats. Det är varmt och jag är less och kom just på en sak som ska vara klar nästa vecka, hur f-n ska det gå. Kalendern är helt fullklottrad med möten, kundbesök, och "in-house" jobb.

15.00 Börjar bli klar på min nya plats. Fikasugen och sömnig för sov dåligt inatt pga klådan. Förbereder ett möte imorgon bitti och funderar på om jag ska gå på Mysore ("självledd" träning) Astanga yoga imorgon eller testa kickboxning på kvällen. Inser att jag inte hinner något, fastän jag har hjälp med hämtnint. Äter en tallrik youghurt med mysli.

16.00 Fortsätter jobba efter ett break där jag stretchar ut ryggen och funderar på vad jag ska göra för Rosa Bandet kampanjen.

17.00 Har lessnat ur totalt på att sitta still och byter om till mig själv. Känner blodet börja pulsera i kroppen. Tightar till tofsen, sätter spännen. Packar löparsäcken o stänger av datorn. Sticker ut på Torsgatan och springer ifrån alla siffror till något enkelt. Till en fantastisk känsla. 6,5 kilometer hem.
18.00 Hemma. Ebba har börjat sova hos sin pappa ibland och det känns helt krejsy att vara hemma själv. Jag äter vad jag vill, hur jag vill vilket blir haloumi, 3 jätteknäckemackor, guacamole, makaroner, fetaost. En påse lakrits jag fått av hjälten. Saknar Ebba men har lärt mig att uppskatta de här stunderna och göra det jag annars inte kan. Tyvärr handlar allt denna vecka om att förbereda visning och det här förbankade kliandet pga nässelutslagen gör att inget är så superkul men så får jag jättefint besök av hjälten och då slutar man klaga. Han vill ha pankisar och steker dessa medans jag far runt och plockar och plockar.

19.00 Har världens finaste himmel utanför fönstret (skymtar gör min lilla griffeltavla med middagsideer). Går lös med spray och tokstädar badrummet, skurar golvet. Däckar på soffan och klöser mig själv rödrandig. Planerar resten av veckan. Kollar vad jag har för matlåda. Hänger tvätt. Funderar på att röja i klädkammaren men myser hellre i soffan med mitt fina sälla besök efter jag bloggat...vilket är nu! :)
Tack världen för idag. En bra dag men nu är det dags att varva ned och sussa!

2 kommentarer: