Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 10 augusti 2011

Gör om gör rätt o Vibramkärlek

Jahapp. Det är bara att harva vidare här nere på botten. Sovit dåligt. Fått munsår. Väldigt ont i ryggen, vilket nog beror på sängen. Ebba ville inte sova på dagen men fick in en 3 kilometers jogg i mina nya Vibram med henne i vagnen. På asfalt då för vagnen pallar inte riktigt grusvägar.
Nu väntar jag på att hon ska somna ordentligt så sticker jag ut igen. Jag älskar känslan av underlaget mot fötterna. Friheten i rörelse i fötterna. Jag vill bara springa springa springa med min camelback o tunna skor rätt ut i fjällen. Men inte den här gången. Nu blir det lite annat fokus.
Imorgon blir det hårdaste passet innan trian. Först tänkte jag ta med cykeln till tåget i Undersåker där Ebbas pappa kommer på morgonen och cykla upp. Men ett rejält backpass uppför fjället hit ger inte bästa träningen för triathlon. Istället blir det 40 km cykel med fartökningar (alltså mindre långsamt än vanligt) och sen löpning/jogg/lufs/stappel i 1 timme. Det är hårt. Men jag tror jag behöver det. Det ska motsvara större delen av tävlingen även om det kommer gå långsammare. Jag ska öva på att dricka och äta det jag tänkt för tävlingen.

Det är bara några dagar kvar på semestern och jag är väldigt sugen på att börja jobba! Det kommer bli en tuff höst på många sätt privat, och första 6 veckorna på jobbet kommer inte bli nådiga. Vi är som jag berättat om tidigare huvudsponsorer nu till Lidingöloppet och med över 600 anmälda varav ca 300 tränar tillsammans 2 gånger per vecka och vi har olika events inplanerade samt inte minst en stor närvaro under själva Lidingöloppshelgen så är det en hel del att göra för mig som är med i teamet.
Min egen prestation har jag faktiskt lagt lite åt sidan, jag kommer med största sannolikhet få snabt byta om och sticka till start och sen tillbaks till vårt tält i målområdet (dit du är jättevälkommen- titta efter PwC loggan!). Det är inte så jag vill ladda upp för 30 km terräng. Det kommer dessutom vara massa jobb administrativt veckorna innan och jag kan bara fokusera på en sak utöver att få ihop livet med Ebba.
Runt ska jag och kräkfärdig vid målgången ska jag vara men de här tokmålen är borta.

Ibland måste man linda ett varv med bomull runt själen. Jag ska linda två varv. Nu ut i Jämtländsk kvällssol för lite njutlöp. Kör intervallerna en annan dag.

4 kommentarer:

 1. Hoppas du får en underbar kvällstur! Jag blir som 3 år gammal i mina VFF... ;)

  SvaraRadera
 2. Jag blev så arg när jag läste ditt förra inlägg. Det är så typiskt att bara för att du bor själv med din dotter så får du höra att det är fel att du vill ha litr tid för dig själv. Hade du levt med Ebbas pappa hade ingen reagerat på det allls, snarare tvättom tyckt att det var bra. För att inte tala om om du hade varit barnets pappa, då hade det varit självklart att du behövde 1-2 timmar för dina intressen var eller varannan dag även om det inneburit att du sällan kommit hem före Ebba sommat för kvällen.

  Jag tycker du ska vara stolt och nöjd över den fina balans du verkar ha mellan jobb, din tid och Ebba-tid! Utan tid för dig skulle du inte vara en lika bra mamma som du verkar vara!

  Hoppas du kommer upp ur svackan igen!

  SvaraRadera
 3. Madde- ja!!! Samma här- o tror att jag är snabb o ruuuusar!

  Trötta mamman- tack gulle fina du. Behöver verkligen höra sånt. Det är så sant som du säger - vore jag kille vore det nog inte så! Åh vad jag vill att du ska heta "pigga mamman" :) kram

  SvaraRadera
 4. Människan är oftast alldeles för bra på att tala om för andra när man anser att de gör fel och alldeles för dålig på att ge varandra beröm. Ibland undrar jag varför så många anser dig sig ens ha rätt att tycka så mycket om andra människors beslut. Kritik ska man ju kunna ge men ibland borde folk hålla sina åsikter för sig själva. Absolut ge och ta kritik men innan man ger kritik kanske man borde fundera på syftet med kritiken.

  För att göra en lång historia kort, när det där namnet kom till var jag en deprimerad och trött mamma som bara ville ge upp. Idag efter en del jobb är jag en mycket piggare och gladare mamma även om jag ännu har en bit att gå, namnet har dock hängt kvar. En inspirationskälla upp från botten har varit (och är givetvis fortfarande) din blogg!

  SvaraRadera