Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

lördag 26 december 2009

Mellandagar

Det är verkligen ett passande namn. Mellandagar. Det är ingen idé att börja med ett "nyttigt liv efter jul" när nyår hägrar. Men man kan inte leva i soffhörnet med knäckkladdiga fingrar en hel vecka heller. Så någon sorts vardag måste inträda. Men den är sådär fluffig o murrig och ramas in av tv-tablåns flärdfulla utbud. Aldrig nu som annars, ska vi u n d e r h å l l a s.

Jag är trött. Liten blev sjuk mellan julafton och juldagen. Första sjukan.
Så det jag tänkt skriva orkar jag inte sätta ihop nu. Det får bli efter nyår.

Tills dess blir det "ego-bloggande" :).

Jag önskar någon kunde komma hit. Hämta mig och ta med mig till något undanskymt spa. Börja nedifrån och jobba sig uppåt. Pedikyr, skrubb, vaxning, massage, ansiktsbehandling, manikyr, klipp o färgning. Klarrt o betarrt! Jag tittade på mig själv på julaftonsmorgon i spegeln efter 4 timmars sömn. Om du har lätt för att bli illamående sluta läsa nu.
Jag hade svarta knästrumpor. Som slutade under fnasiga knän. Genom vilka hårstrån letade sig från ännu fnasigare vader. Till det fula trosor och Ett kladdigt linne med kräk, gröt o bebissnor fläckar. Jag har en spricka i mungipan, torrt risigt hår o finnar i pannan. Och jag oooorkar inte göra mig iordning. Och jag undrar vad Joe tänker när han ser mig i detta tillstånd? Vad han än tänker säger han inget iallafall. Jo, han säger att jag är fin. Han ljuger men det är ju snällt!

Nu ska det bli ändring. Jag ska ta hand om mitt yttre, det inre mår rätt bra så det finns en bra bas att jobba på! Men det är väl det enda nyårslöfte jag ska avge fast kanske se mer som en långsiktig plan. Det är ju inget som behöver ta viktig tid från min familj och mitt jobb utan ses som en investering i att jag vågar titta i spegeln i hissen i vårt hus. (Katastrofalt kallt hemskt ljus). Nu menar jag inte attt spendera massa pengar men det finns små enkla saker man kan göra för att känna sig mer representabel!

Nu åker jag, lilltroll, lillasyster och faster till underbara Solbacka i Värmland och skottar snö och eldar i brasan i några dagar. Jag hoppas syster får undan sitt plugg fort som fasen och kan vara nanny några timmar här och där så jag kan ta en date med min epilator, ansiktsmask och pincett samt löpskor och kanske sova min första middag sen Ebba föddes! DET skulle vara stort, snacka om upparbetad sömnskuld...

Ha det bra i mellandagsmyset!

1 kommentar:

  1. Hemmaspa är bra grejer... Jag drömmde om att jag köpte ett paket lila rakhyvlar, hihi då har det gått långt.. Jag ska äntligen få mina gravidfötter lagade, hjärtat ringde och frågade om råd hörde jag, jiippiiii.. Häng med vetja:)
    Ha det underbart framför brasan och sov sov sov..... Kram Tess

    SvaraRadera