Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

måndag 7 februari 2011

Drömträning- vårens planering och småtokig måndag

WHAT A MONDAY!
Jag har en post-it lapp för varje dag denna vecka. Funkar! Dag ett är avverkad, ska bara förbereda mat för Ebba och hennes farfar som ställer upp imorgon som en ängel. Packa träningsväska, vika tvätt, jobba en timme och förbereda jobb imorgon...tvätta håret..eh sen sova. Måste upp före 6 igen.

Somnade före 22.00 igår, vaknade 0550, var på jobbet 0659. Boomschakalack. Ut till kund. Dagen gick snabbt, hade med egen lunch, köttfärssås med broccoli, morot och keso- nästan inga kolhydrater- resultat: INTE ont i magen efter lunch för första gången på flera veckor! Inte sugen på socker! Omelett till middag med en korv och getost och grönsaker- ont i magen? Nej! Sen nästan en påse torrostade jordnötter...hm.

Skulle hinna hämta på dagis och vara hemma innan 1600 prick då det skulle vara slutbesiktning på lägenheten. Vad händer? SL händer...INTE! Fick ta en taxi till buss 515, springa som en gnu med tung dataväska till dagis (ni vet som de gör på fjollträsksavannen- laptopflykt!). Slita med mig Ebba som älskar när mamma springer med vagnen, fortfarande med tung dataväska men charmen i det hela berikad med att jag hade bruna tossor från dagiset på fötterna. En vänlig själ uppmärksammade detta och jag och min förvånade och roade dotter sladdade in hemma prick 1600. Snyggt! Men svettigt!

Är så trött. Har ingen lust att riva ut mina hantlar och börja träna här hemma. Jag tänker fråga om jag får köra styrka på morgonen på Bosön istället på onsdag- men det kliar i musklerna.

Måste sätta mig och jobba nu en stund men har gått och funderat på hur jag VILL att träningsvecka ska se ut!
Såhär...för drömma får man. Och mina drömmar- de jag vill- de brukar bli ganska sanna!
Måndag: Styrkepass på kvällen. Redigt funktionellt. Vill köra kettlebells och sånt
Tisdag: morgonyoga-astanga
Onsdag: Intervallöpning- backe eller slätlöp- gärna med IF Linnea. Vill lära mig mer och bli sporrad.
Torsdag: Nordic Military Training- verkar asballt!
Fredag: Tempolöpning och lite egen-yoga
Lördag: vila
Söndag: Långpass löpning, minst 2 mil, gärna en halvdags löpning med fikastopp.

Summan av detta är alltså 2 styrkepass, 2 yogapass och 3 löppass. Helt ok tycker jag, omväxlande och utan risk för onödigt slit då passen varierar och stöttar varandra.

Det här är en utopi för en jobbande mamma. Men jag vill jobba mot det här. På något sätt. Jag är halvvägs.
Jag vill att det jag vill träna, ska vara det jag bör träna. Men vårens utmaningar gör att jag måste lägga upp ett annat schema. När väl Vansbrosimmet är avverkad kan det här kanske funka även om det är svårt att styra upp träning som är tidsbestämt (typ NMT och löpning med IF Linnea). Tills dess måste det pass då jag har mest tid ligga på det jag tränar för just då. Nu- Vasan. Sen tar jag ett litet break och springer, sen är det cykel som gäller. Till sommaren torde jag kunna köra både satsning på simning och löpning. Saknar löpningen så mycket!

Men från vasan och fram till Vätternrundan, och innan dess Workout Åre behöver jag cykla (huga) och träna backe. Jobbigt om instruktören inte orkar! :)

Jag gillar att träna mot mål. Jag vill ha något som jag riktar träningen mot- men efter Klassikern får det nog bli mer löpning. Det är min grej liksom.

Nu...fortsätter vi beta av post-it lappen sen är det egostund med bra bok i sängen!

Heja er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar