Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 16 februari 2011

Vad gör man inte

för att få ihop det? När trollet är feberfri men mamma känner att något är fel-och måste till jobbet?
Man ringer farfar först! Gulliga farfar som är på sin morgonprommis längst bort på Djurgården men kommer farande sen. Då trollet redan är varm igen.
Mitt i tokstressen som väller upp inombords tar man sig tid för det viktigaste man har.
Och väntar på ett cafe vid farfars jobb. Med lilla trollet som då självklart är superpigg och äter äggamacka på byggarfik som en ruttad golvläggare.
Vad gör man inte för att spara tid?
Man struntar i att leta upp en toalett för att spara tid, vänder vid stationen när man ser att tågen är inställda, tar bussen in till Odenplan, struntar i att byta till stövlar på kontoret och småspringer- i joggingskor iofs-längs Drottninggatan till kunden. Som man redan är sen till. Och kommer till med två stora väskor, röd varm...och i joggingskor...
Man äter lunchen framför datorn och jobbar så snabbt man kan.
Man äter mellis medan supporten fixar datorn på kontoret som SÅKLART pajat.
Vad gör man inte för att få energi? Man springer hem i stretchjeans eftersom man glömt löpartightsen. Man vet att man har snorbråttom eftersom Ebbas pappa måste till sitt jobb, där de inte verkar fatta det här med att pappor vabbar och mammor kanske måste jobba över?
Man bestämmer att det får ta 35 minuter max, eftersom det är vad det skulle ta att åka kommunalt och att ge sig själv lite egotid är INTE läge nu.
Dessa 35 minuter är man superwoman, kryssar mellan huvuden nedsjunkna mellan frusna axlar, cigarettrök och matkassar med bästa musiken i lurarna (Deathcab for Cutie idag). Man är snabb, stark och i sin egen värld och kroppen bara tankar endorfiner och stressen rinner av som smältsnö.
Så man springer i den hala snömodden, hem, 6,7 km på 34 minuter. Trots 2 rödlysen. I jeans.
Ringer sjuktvårdsupplysningen- som var så länge sen, och får höra att det nog är ett virus som letat sig in då lillan blev lite svag i immunförsvaret pga sprutan.
Inser att man nog får jobba i helgen.
Ja vad gör man inte.
Det är torsdag imorgon och då är det dags för veckans goda nya vana!
Idag är det dags för dusch, DN och sova! Sköt om er (alla 140 som läste min blogg igår! :))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar