Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

måndag 11 juli 2011

En effektiv semesterdag- och trevliga cykelreparatörer

Paradis.

Idag har gått i produktivitetens tecken. Upp vid sju. Stor kopp kaffe. Jobbade lite i en halvtimme. Ut på gårdsplanen. Tömde bilen på allt som där fanns. Körde lite styrka. Hittade ett gammalt rostigt gjurtgärnslock, och en fotskrapa (heter det så? som ett galler?) som jag använde som vikt.Usch för armhävningar. Usch för planka. Heja rygg. Sen tog jag till en stock och gjorde axelpress. Joggade lite i barfotaskorna och avslutade med att lasta bakluckan med stora sopsäckar fulla med bös som skulle till återvinningscentralen. Iväg dit. Sen lämna bilen för tvätt in o ut.

Lämnade bilen och växlade till cykel trampade till TeamSportia i Karlskoga. I deras cykelrep. avdelning hittade jag Carl och Daniel som i semestertider inte var betyngda med kundjobb. Jag förklarade min okunnighet och fick lära mig lite basics om Skotty. Tex att jag cyklat runt med alldeles för lite luft. Inte för lite så det skadat cykeln- men det ska tydligen i ca 120 psi och det var det inte. Backdäcket har pyst lite tycker jag så fick för första gången i mitt liv byta en punktering. Helt otroligt. Simmat med hajar men inte lagat punka. Nu var det gjort. Sen fick jag av någon outgrundlig anledning med mig en ny camelbak. But why? Ja jag har velat ha en mindre rygga att ha om jag ska springa långpass eller springa i fjällen. Den var på rea. Och ja. Behövde den kände jag.

Daniel och Carl var otroligt hjälpsamma. De visade o förklarade och tittade upp på nätet om det fanns en triathlonklubb här, eller cykelklubb och det finns det förstås. Ringde till och med någon och frågade. Sånt blir jag helt varm i hjärtat av. TACK!!!

Var på kanonhumör när jag cyklade därifrån. Men- vad hade hänt? När jag nu hade bra med luft i däcken, nådde jag knappt tramporna. Ja rackarns.


I fortsatt effektivt tecken cyklade jag tillbaks till vår nu väldigt rena fina bil, lastade in Skotty. Handlade mat. Åkte hem. Förberedde en paj till middag som blev bland det godaste jag lagat- recept kommer. Lekte med Ebba.

Sen var det dags för mitt projekt. Pappa restaurerade ett av uthusen, det som förut var en tvättstuga till att kunna bli gästhus. Allt är framdraget men vi har inte gjort något åt inredandet. Men utsidan måste tas om hand om. Förra året målade vi om det röda. Jag ska måla det vita nu med oljefärg och Ebba var inte sen att haka på projektet, iallafall ta på sig en målarkeps. Ja hon har det ju i blodet. Ungen har varit med farfar och räknat på målarjobb runtom i Sthlm sen ett år. Målet med stugan är att jag ska se till att det blir badrum, pentry och sovdel tids nog. Mitt projekt. Ska göra så mycket det går själv. Pappas blyertsstreck, siffror och kommentarer finns fortfarande inne i huset. Får bli "morfars hus" för Ebba sen.

Jaha då står man här på en stege med en färghink igen den här sommaren också

The usual suspects

Imorgon är det tänkt att jag ska cykla långt. Men det verkar komma regn. Jag är inte van att sporter stoppas av väder så jag får väl se vad jag ska ta mig till!

1 kommentar:

  1. haha fantastisk dag! bra att du lär dig lite - så kan du lära mig sen! :) mkt nöjd med att skotty är hos dig!

    SvaraRadera