Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

söndag 31 juli 2011

Mot fjällen och ny vecka

Hej på er!

En fantastisk söndag avverkad med löp och bad ute vid Görvälns Slott med min bästis och önskar det var dags för sängen men här ska det packas om, tvättas, städas och betalas räkningar och nattningen tog lååång tid idag eftersom Ebba inte vant sig vid sin säng. Jag har nog inte fattat hur lyckligt lottad jag varit som haft en unge som somnat själv sen 9 månader. Det "går åt massa tid" på kvällen till att lägga och allt förskjuts.
Jag är rätt usel på Tetris men för att få med Scotty, Ebbas barnvagn, flera väskor och grejer i bilen utan att allt far och flyger om jag tvärnitar får jag allt skärpa mig. Nu när hon somnat ska jag försöka packa in det mesta så vi kommer iväg i tid imorgon. 65 mil är en bit när man har en vildbase där bak.
Hit ska jag. Till mitt paradis. Min lugna pärla. Sveriges vackraste by. 2 veckor. Mamma är där = jag har barnvakt en masse och kan dra iväg på fjälläventyr men även ta med henne förstås.

Veckans träning och nästa
Idag var det tänkt att det skulle vara långpass. Men jag ogillar att dra iväg vid lunchtid. Och det var först då jag hade barnvakt. Och eftersom jag inte blir sjuk så ofta så har jag "råd" att softa lite. Jag vet att jag kan ta igen det. Så idag kände jag för att jogga 1 mil i trevligt sällskap- och då gjorde jag det. 10 km terrängmil i Ursvik blev det. Med bara kaffe ägg o frukt i magen flera timmar innan var jag rätt seg energimässigt. Tempot pendlade alltifrån 5.00 tempo till 6:30 men landade exakt på en timme. Kändes inte ansträngt alls så en skön jogg alltså.
Annars har ju veckan bjudit på tusingar, 5,5 mil cykling, back och slätintervaller, 2 km cykling och inte att förglömma bootcampstyrka och så 10 km idag och det känns som en lätt vecka ändå.
Nästa veckas träning:
Detta ska in:
Fjällöp- långpass, får se hur långt men kanske 4-5 mil i lätt tempo.
Brickpass cykel/löp: oklar om distans men ca 2 timmar träning
Styrka/rörlighet/core- som vanligt.
Intervalllöppass- Tusingar gissningsvis- det är 5 km till stora vägen från Ottsjö. Bra dit och tillbaks.
Simning i Ottsjön x 2 gånger- för att få vanan i våtdräkten.

Längtar verkligen upp till Ottsjö. Jag bodde där i 2 år och det lugn och den tystnad jag upplevde där är svårslagen. Närheten till vild otämjd natur och det klara vattnet, maffiga fjällen och enkelheten gör att jag tänker väldigt klart och mår väldigt bra.
Uppkoppling vet jag inte hur den funkar riktigt men jag gör så gott jag kan! :)

En tanke om förbud. Det är många som för att styra med sin kost eller annat sätter förbud mot att äta saker. Om det är något man har problem med och man sätter ett förbud mot det, så kan det lätt bli att det är just det man tänker på. "Nu ska jag inte....". Typ tänk inte på en kamel.... vad tänkte du på? Ett djur med pucklar? Precis.
Jag hade en ide om att inte dricka en droppe alkohol på ett år. Men så tänkte jag, varför då? Jag har ju ett väldigt sunt förhållande till alkohol. Jag tycker det är gott med ett glas vin då och då och kanske en mojito om jag går ut. Jag behöver det inte och kan lätt gå ut nykter och har så gjort de två sista gångerna inklusive igår. Så, då behöver jag ju inget förbud? Jag kan fortsätta ta ett glas då och då och njuta av det.
Samma med lösgodis- jag minns inte sist jag vräkte i mig en påse, för att jag tagit bort förbuden. Inget "en dag i veckan". Inget " jag får inte X Y Z. Jag har bara bestämt att välja att baka något eller göra popcorn istället. Och nu äter jag väldigt sällan något lösgodis. Och sen dess har 2 kilo ramlat av.
Med det inte sagt att det inte kan spåra ur- idag har jag köpt en stor låda Lindtchoklad som inte är så full alls längre och smälter som smör i munnen. Ja jäklar.

Sköt om er och skaffa en grym augusti! :)

5 kommentarer:

 1. ha det fantastiskt bra där uppe i norrland!!!!

  SvaraRadera
 2. Tack jag tänkte ju du skulle komma o springa triangeln :) kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får det underbart! Vi åker också norrut snart, längtar!!

  SvaraRadera
 4. Har gjort precis som du, tagit bort alla förbud.

  För mig var det som att dra bort en gardin, det kommer liksom aldrig att hända att jag "aldrig äter godis igen".

  Jag älskar ferraribilar. Och det får och KAN jag leva med:)

  Du skriver fina texter, tack!
  /Mvh Katarina

  SvaraRadera
 5. Förbud är skit! Skönt och roligt att det finns fler än jag som resonerar så. Ha det så skönt där borta!

  SvaraRadera