Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

måndag 25 juli 2011

Tusingar för tusan


Stretcha kan man göra nästan varsomhelst...

Jag anser mig vara löpare. Jag har 2 maraton, 4 halvmaraton, 1 fjällmaraton, 1 ultralopp och lite St Olavslopp (stafett) och ett 5 km lopp under vätskebältet.

Men jag är rätt ny på det här med specifika pass. Stegringslopp, progressiv löpning. Och ett pass har jag aldrig kört på riktigt: Tusingar.Men idag var det dags. Inte enligt mig- men enligt Magnus träningsprogram. Gulp. Hade träningsångest.


Förra veckans träning:Eftersom det var vilovecka så var det inte så mycket träning. Ja det var de där 30 kilometrarna Sörmlandsled då. och 5 + 10 km Vibram barfotaskolöpning i Halmstad.


Veckans träning: På schemat står 8 x 1 km intervaller. 22 km löpning. 2 cykelpass- ett långpass och ett med intervaller. Ett simpass med intervaller. Ett styrkepass/corepass/yoga.


Måndag: tusingar och styrka Tisdag: Cykel långpass Onsdag: simning Torsdag: core och yoga. Fredag: jobbig cykel Lördag: vila Söndag: Långpass löp i Ursvik.


Måndag


Så idag alltså tusingar. Vi har en bra fyrkant här som mäter ca 850 meter. Började med 1 km uppvärmning och tänkte att första tusingen kunde vara som en fortsättning på den och inte gå så fort. Men så fort jag vilat för länge så spritter benen iväg i någon sorts naiv Usain-Bolt-wannabe-stil. För jag är ju inte snabb som alla vet. Hade fått låna ett nytt pulsbälte av Magnus vilket ihop med klockan talade om att jag var på väg mot 85% av max och tanken var att ligga på 80-90% under intervallerna och noga se hur pulsen gick ned där emellan. Planen var att vila 1 minut mellan dem men fick revidera den planen sen.


De första fyra tusingarna var ren plåga. Pulsen lång runt 85%. Bestämde att ta en 2 minuters vila i mitten. Drack lite vatten. Ändrade banan och sprang längs en grusväg istället. Bara 3 kvar tänkte jag. Uuuuh. Den näst sista gick först uppåt, sen nedåt. Sen gick jag nästan 3 minuter. Och drog av den sista på 4:40 och det var den snittfart jag räknade fram sen som gällde för hela passet.


8 km på 38 minuter. Inte snabbt. Inte långsamt. Hade orkat kanske två till. Mer tusingar helt klart.


Styrka- Solbacka bootcamp


Syster och hennes bitiga kille är här och han är grym på funktionell träning och styrketräning i största allmänhet. Raskt o redigt ordnade han ett provisoriskt TRX band av rep och en avsågad slang till handtag. Jag som just upptäckt min rygg och dess potential var inte sen att haka på lite ryggträning.Syster och pojkvän med ett väldigt tungt träd.


Jag gillar att träna styrka efter löpning. Kroppen är varm och go, redo för träning igen liksom. Jag gjorde armhävningar med nivåskillnad, kissande vovven, rodd med TRX band, ryggresningar, sågade av stocken på bilden, planka, axelpress och..säkert något mer. Kändes bra. Och lite mer underlag till vedhuggning i höst.


Imorgon ska jag rasta Scotty. Ska vinkla sadeln, upp eller ned. Det kan bara bli bättre. Det är 4 veckor till Stockholm Triathlon nu och jag måste få till cyklingen och simningen pronto.


Om en vecka åker jag till Ottsjö. Vet inget vatten där som är bikinisimmarvänligt och det är dags att inse att det är våtdräktsdags om det ska bli någon vettig simträning under de två veckorna.


Håller samtidigt på och planerar. Funderar. Stora saker i mitt lilla liv. Små saker i den stora världen men sånt som jag vill ha ordnat för att kunna fokusera på viktigare saker.


Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Jag rekommenderar för bästa resultat att köra styrkan INNAN löpningen :)

    Grymt bra övningar för ryggen btw!

    SvaraRadera