Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

tisdag 5 juli 2011

Veckans första träningsdag 2 pass

Hej på er!

Utsövd vaknade jag efter 9 timmars sömn tack vare att faster underhöll Ebba som återgått till uppgång vi 06.00 igen...

Var mentalt så laddad inför första dagen på denna 6 veckors träningsstint! Magnus har gett mig ett smörgåsbord av pass denna vecka som jag ska smeta ut på 6 dagar. Plus mina för sommaren obligatoriska backintervaller i Lunedsbacken.

Såhär ser lite kortfattat träningsprogrammet ut.

Löpning 10 km fartlek/Löpning 20 km/ Cykling 75 min inkl intervaller/ 2 simpass med intervaller (heter det det i vattnet?)/ 1 x styrka/ 1 x corestyrka / 1 x rörelse/yoga.


Idag tänkte jag köra fartlek och styrka. Styrka som jag inte tränat på flera veckor. Hade styrkeångest.

Efter två koppar kaffe, ett ägg och en larvigt liten macka satte jag iväg på min 10 km fartlek. Började med 1 km uppvärmning på 5:45 tempo. Funderade ett tag på att springa en "dit o tillbaks" sväng som bara är upp o ner hela tiden. Men tänkte att jag ska försöka jobba med tempo så valde om. Sen kom jag på att jag aldrig tränat tusingar. Aldrig försökt öka en hel kilometer. Och just nu vet jag inte så mycket om min form mer än att: jag är backstark, och inte hade ätit frukost. Nåväl. Gjorde lite tempoändringar i takt med underlaget och topografin men efter 3 km började det slutta nedåt så satte iväg med Axwells "Heart is King" i lurarna. Aj Aj. 4:07 slutade den på och jag kände hur mjölksyran pumpade i benen. Saktade ned rejält och svängde av på en mindre väg som sluttar uppåt. Joggade lugnt 1 km och tog sen en till: landade på 4:40 med svagt uppför. Drog av en till sen på runt 4:40 men OJ vad jag saknade mat i magen. Jag var helt darrig. Tog mig hem o landade på 54 minuter blankt på 10 km.

Jag har sett att man ska ta en bild på sig när man tränat o visst ser jag ut som en stjärna på hideaway-retreat?

...eller inte...

Sen åt vi en god lunch o medan Ebba sov satt jag på vår fantastiska veranda, läste DN och drack kaffe och hade det gott och väldigt avslappnat medan linden susade utanför.Träningspass # 2 idag blev styrka. Shit strimlad pottis vilken ångest jag hade inför det. Inför armhävningar. Ville inte be faster passa Ebba igen så hade med henne. Hon gick runt mig med en vattenkanna och sa " yoga" mamma "yoga". Sen lade hon sig o tittade på himlen o sa "solen komma" och jag kände mig som en idiot som vägrade ge upp o lägga mig bredvid o titta på molnen. Hade inte skrivit ut Magnus instruktioner för styrka men jag är ju rätt grym på att få in hela kroppen så gjorde min specialare. Hade fått låna världens största mutter med skruv av grannen - ja nu tror ni jag är klen men den väger 8 kilo! Resten av grejerna lät jag va.

Blev cirkelträning med 3 varv av:

Armhävningar/rodd med maximutter/planka/utfallssteg med axelpress med jumbomutter/kissande hunden/twistsitups.


Känns bra att vara igång med liiite styrka iaf. Ingen utmaning idag egentligen i triathlonavseende, springa och träna styrka kan jag. Men imorgon väntar första riktiga träningspasset på cykel. Det är nytt. Hur fort ska det gå liksom? Jag har ingen aning men tycker det vore trevlig att cykla över 3 mil på en timme sen så man har tid att larva runt på simningen och kunna springa kobent sen. Får nog bli en nedjogg barfota efter cyklandet för att även få till ett sk "brickpass". Testa teorin om brickpass heter just så för att benen känns som tegel efter cyklandet. Mina ben är nog cement imorgon iallafall efter utfallschocken.

Kan inte ta nog med foton på mitt paradis.Dagens hälsotips!

Köp en tungskrapa! Det är lätt beroendeframkallande men helt fantastiskt. Vad gör kroppen under vila alltså under natten? Rensar slagg, rensar skräp. Tungan är ett ställe där skräp kommer ut. På morgonen har man ofta en beläggning- mer eller mindre eller hur? Vad gör du med den? Sväljer ner den med ett glas vatten? Yick! Nej ta en tungskrapa o det första du gör när du gnuggat bort john blundgruset är att du skrapar av tungan. Sen dricker du vatten.Ha en fin kväll! Återkommer imorgon då jag kramats med Skotty! :)1 kommentar: