Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

tisdag 6 september 2011

Veta var man är, var man varit och var man ska

Spring. Stanna. Fundera. Ny fart.

Jag har tack vare Sara snöat in på Jillian Michaels. Ja ni vet hon från Biggest Loser. Som jag aldrig sett.

Hon är rätt burdus, fruktansvärt amerikan och en dröm för hela me me me civilisationen med människor på absoluta toppen av näringskedjan (vi som konsumerar det som de fattiga producerar, kastar mest skräp i hela världen och ägnar mycket vaken tid åt att fundera på hur vi ska förverkliga oss själva. Vi som oroar oss för hur vi ska låta bli den feta maten- inte hur vi ska få tag på den).

Jag njuter av att lyssna och tar till mig små affirmationer eftersom jag tillhör en av de här som har det så bra så jag kan grämas över att jag aldrig kommer iväg på den där Astangayogan för 200 kr klockan 06.00, och undrar vad som är rätt för mig, inte hur jag ska överleva dagen.

WTF en parantes här hörni apropå detta för jag är på krigsstigen idag- ni vet börskraschen? Den som medialt ofelbart illustreras av en börsmäklare (alltid manlig) som framför en dataskärm lutar händerna uppgivet i huvudet. Men hallå? Låt oss fundera över vad som hänt: Har han blivit av med jobbet? Har hans hus rasat ihop? Familjen styckmördats? Svälter de? NÄ. Vem är det som egentligen ska två sina händer vid börskraschen? Ja inte snubben vid datorn. Utan han eller hon vid löpande bandet. Långt därifrån.

Det var parantesen.

Jo jag njuter av Jillian Michaels prat och speciellt när hon går lös på en rökande småbarnsmamma så skrattar jag på min cykel där jag kryssar fram genom staden som är en satans jäkla arbetsplats hela den. Hela Norrtull är ett dammoln med uppstickande vajrar och betong i oordning.

Och jag kopplar så klart till mig själv och känner igen vissa delar när hon pratar om hur hon kommit dit hon är och jag som älskar små tecken tänker att ja men precis....

För jag var en personlig tränare och friskvårdskonsulent när jag var i 20 års åldern. Jag jobbade med det som mitt hjärta brann för och eftersom jag brann så tände jag eldar hos andra. Hjälpte dem att våga, inspirerade, ledde, coachade. lyfte. Hjälpte folk sluta röka. Äta bättre. Men jag var för ung då. Jag var för lättpåverkade och då jag levde under stor influens av mina fantastiska men något konservativa svärföräldrar i England så vacklade jag i min övertygelse. Utan universitetsexamen har du inget pass till världen hette det. Jag tittade på Sport Science men var så osäker på vad jag egentligen ville fokusera på. Det enda jag kunde koppla till var ekonomi. Jag ville inte flytta från London till någon universitetsstad och valet av BA Hons i Business och Finance var ett beslut i rädsla och osäkerhet och praktikalitet då Westminster University låg 5 min från Baker Street och 10 min från mitt jobb på företagsgymet. Hem till vår lägenhet var det vissa dagar 40 minuter...andra, efter olyckan, 1-2 timmar.

När väl studierna var igång så bara körde jag på. Jag har jobbat med redovisning och sedermera revision inom den ideella sektorn i 8 år nu men hjärtat är ju inom friskvårdsbranschen. Jag brinner för biståndsfrågor och välgörenhet också och stortrivs med mitt jobb men det här ilandshjärtat blir aldrig nöjt om det inte får göra det det allra mest brinner för- att hjälpa andra övervinna rädslor och krossa gränser genom träning och livsstilsförändringar.Men även hjälpa kvinnor i fattiga länder.

När jag bodde i Australien sa vi ofta Put it to the universe med meningen att skicka din önskan ut där så kommer det. Ibland det mest kryptiska och bökiga svar. Men svar. Ibland är vägen till där man vill vara väldigt lång, krokig och kuperad. Men lyssnar man inåt på vad man verkligen vill så blir det glasklart vart det är. Jag vet precis var jag varit. Det krävdes att röra sig framåt, bortåt för att kunna titta tillbaks och se vad det var då, vad som var bra och vad som var dåligt.

Jag vet var jag är nu, och det är ett grymt ställe. Jag är så stolt över det senaste året som jag exakt denna vecka sluter cirkeln på. Ett sjuhelsikkes år och jag önskar ingen annan kvinna ska få gå igenom det men ohmygod har jag fått fart ur det djupa mörkret jag på en minut rasade ner i och lyckats ta mig själv så mycket högre än innan. Och jag tycker en högre makt har skänkt mig en fantastisk chans att få uppleva kärlek jag inte trodde fanns. Ungefär som ett "tack, bra jobbat!" BRING IT säger jag!

Jag vet precis vart jag är på väg. Och jag jobbar på hur jag ska ta mig dit. Skillnaden mellan att vara 22 år och 32 för mig är : Starkare, klokare, tryggare, modigare. Jag tänkte då " hur ska jag kunna, jag kan ingenting?" Jag tänker: "Kan någon annan, så kan jag och jag kan lära mig allt". Utom basket och golf då möjligtvis.

Jag tycker det är min plikt att, eftersom jag mår bra nu och är stark, hjälpa andra. Dela med mig, materiellt och emotionellt. Man kan ränna runt och förverkliga sig själv och fundera på om man är en yogi eller en pilatesmänniska. Om det är LCHF eller WTF man ska följa. Men släpp aldrig i ögonvrån de som har det sämre.

Jag ska ta kontakt med Claragården som är ett center för hemlösa kvinnor. Om du är intresserad av att följa med och lämna kläder och böcker och sånt till dem- hör av dig på min mailadress!

Nu ska jag anmäla mig till Sörmlandsultran. God kväll!

7 kommentarer:

 1. Jag kommer på mig själv med att sitta och läsa med munnen halvöppen och läsa som att jag var mitt i en spännande bok. Du bloggar som INGEN annan jag vet och jag älskar att uppslukas av orden och hänga med när dina tankar flyger fritt fram och tillbaka!! Du är så grym på att skriva!

  Du, jag är fortfarande nyfiken på den där idén du skulle dela med mig, kan vi inte ses Lidingöhelgen?

  SvaraRadera
 2. Jag håller med fitnesscoachen ovan. Du skriver fantastiskt bra, och - som vanligt - håller jag med allt du skriver!

  SvaraRadera
 3. Åh nu blir jag sådär gråtmild igen- ni är så fina!!!
  Madde- ABSOLUT! det finns ingen jag hellre skulle träffa då! Återhämtningsfika efter loppet? Du får vänta på mig! :)
  Shaman- kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Glöm inte att en kvinna som är "Starkare, klokare, tryggare, modigare" per automatik också är snyggare, även om hon blivit äldre =)

  SvaraRadera
 5. Tack ! :) jag skrev "snyggare" o raderade det, men det är oxå sant faktiskt!

  SvaraRadera
 6. Det är spikat! :D

  SvaraRadera