Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

söndag 14 augusti 2011

Back to work

En bild från vätskestationen igår i Ottsjö

Jaha. Hemma. En 8 timmars resa i bil med mitt ex, tillika Ebbas pappa och en Ebba på bushumör har fyllt denna dag. Bilen var fullpackad med allt möjligt och efter en sväng på Ica Maxi blev det inte bättre.


Resan ned längs inlandsvägen är jättevacker: Södra Storsjöbygden bjuder på fantastiska vyer. Sen blir det lite sådär vilsamt tallmotradigt genom det glesbefolkade Härjedalen men efter Färila tar vackraste Hälsingland vid där varje titt ut genom fönstret är som att titta på ett vykort.


Sen svänger man upp på E4an vid Tönnebro och man blir varse om att man är på väg mot Tokholm. 1 fil blir två. Blir 3...blir 4 och så svänger man av och är hemma i Sundbyberg.


"Sommaren lider mot sitt slut" och det ska vara vemodigt men för det första brukar början på september och slutet på augusti vara fantastiska. Och för det andra så älskar jag hösten. Det är så prestationslöst- en skön utomhushelg i oktober blir så oförväntat fantastisk. Love it.


Efter 6 veckors semester (med jobbavbrott men såhär fick jag lösa min semester!) är jag redo att jobba- jag gillar ju mitt jobb. Och varför ha ett jobb man inte gillar?


Men jag hade önskat att jag såg så utvilad och laddad ut som jag är. Jag fick inte med mina vanliga hudgrejer till fjällen och med tvål och aloe vera gel (man tager vad man haver), i kombination med hårt vatten och mental stress (pga personliga konflikter som inte hör hit) så har min känsliga hud slagit bakut och jag har fått ett munsår OCH massa finnar. Inte kul! Dessutom så är ju, fast det är ju som vanligt, mina händer och fötter bland det skitigaste fnasigaste man sett. Man vill ju se fräsch och pigg ut men så blir det nu inte.


Veckan är helt galen. Imorgon har jag ett berg av jobb att beta av, sen händer det något extra special på vår löpträning på jobbet. Tisdag ska jag försöka få iväg cykeln till reparatör för att spänna växlar och sådär tills Sara ska ha den, samt beta av berg nummer två med jobb. Jag måste fixa en läkartid och dessutom hinna simma och träna in att växla till cykel. Sen ska jag rensa hela lägenheten för på onsdag kommer äntligen! ett städbolag och ska storstäda! Vilken lyx tänker ni men jag unnar mig detta av min semesterkassa- de ska tvätta alla fönster och storstäda, det är första gången jag unnar mig det. Då är det även inskolning på Friluftsfrämjandet mysiga populära Ur och Skur dagis med Ebba.


Torsdag har jag fortfarande mycket jobb och ska försöka få tag i den cykel jag ska cykla Trian på- som Magnus så snällt lånar ut. Försöka cykla hem den från jobbet för att lära känna den. Sen har jag mina egna projekt inför hösten att ägna tid åt, någonstans mellan att Ebba somnat, tvätten, disken, matlådorna och plocket. Fredag måste jag jobba också och sen ska jag försöka göra något roligt på kvällen men när man vet att man blir väckt kl 06.00 så får man regelrätt sömnångest när man är uppe efter 22.00 så vi får väl se. Tar jag bilen så kan jag iaf åka hem fort. Dricka alkohol är det liksom inte tal om nu på några veckor.


Helgen blir häng med Ebba, göra något kul lördag. Packa inför söndagen då jag lämnar henne hos hennes, tack o lov morgonpigga, farfar på Gärdet för att sen med cykel och belamrad som en oxe ta mig till starten för Stockholm Triathlon där jag ska debutera. Har sneglat på tävlings-PMet och börjar inse att jag faktiskt ska vara med på något helt nytt! Det här är inte bara att tuta och köra. Önskar jag hade mer tid att njuta av att längta och förbereda men jag får se till att vara där tidigt på söndag, och använda någon kväll att förbereda. Har fortfarande inga tights att ha under våtdräkten till min tänkta springtop. Och strumpor??? Har man strumpor på sig? Tar man sig tid att dra på dem. Ja det är mycket frågor.


Kosten har ju blivit precis hur som helst också de senaste veckorna men när man bor hos mamma i fjällen och vi varit många och lagat storkok och det dessutom är rätt dyrt (och jag är i-landsfattig!) så är det bara att släppa kraven på proteinbalans och ekologi för ett tag. Det har gått så långt att jag som sista dekadens köpte ett paket fiskpinnar till Ebba idag. Stekte på de här artificiella föga fiskrelaterade prylarna och Ebba bara...NEJ! " Inte god den" nej det tror jag det eftersom hon är van vid riktig fisk med hemmagjord panering. Jaja. När jag bromsat mitt eget fullastade tåg som jagar mig ska jag storhandla och storlaga och storbaka och koka sylt och göra matlistor som jag brukar.


Men det bästa man kan göra är att vara här och nu. Och här och nu måste jag jobba, hänga tvätt och packa inför imorgon och sen tvärbryta 21.30. Rutiner- är sköna. Att följa, avvika från. Bryta och byta ut. Jag har valt alla mina, utom några som jag jobbar på.


A-S-F Alltid Ständig Förbättring.


In i jobbdimman tar jag med mig soliga fjällbilder på min egen lilla lämmeltjej


...och mitt eget lilla fjällparadis!


Hoppas du har en fin vecka inplanerad, med saker som för dig framåt och sånt som får dig att skratta högt!

6 kommentarer:

 1. ojoj. blev lite stressad av att läsa det där. stanna upp och njut ibland. men det tror jag iof att du gjort lite idag genom rutan. jag ÄLSKAR färila. södra norrlands mest fascinerande ställe. det är alltid höjdpunkten på våra roadtrippar till åre. många kramar. jag tar gärna lunch och löpning efter din debut - när du har lite mer tid. :)

  SvaraRadera
 2. Haha det här är en lugn vecka relativt sett ! Vänner tar jag alltid tid till-:) annat kan oftast vänta!

  SvaraRadera
 3. Fullt upp! Hoppas allt planar ut på det privata så du får ordning på tankarna och ro i kroppen. Stor kram!

  SvaraRadera
 4. Oj jag blev trött bara av att läsa :) Fast jag har också väldigt fullt upp i veckan. Förbereda namngivningskalas och öva body balance.. plus allt det vanliga också :) Kör hårt men pausa och slappna av då och då!

  SvaraRadera
 5. Nej, inga strumpor:) Och glömmer du ta ur öronpropparna efter simningen så stoppa dem i toppen när du kommit iväg på cyklingen. Förbered dig i huvudet precis hur du ska göra vid varje växling så är du en bra bit på väg även om du inte hinner med så mycket praktisk förberedelse! Startfitness.uk har "billiga" tri kläder, du hinner inte få hem nu men till nästa gång.
  Simma-cykla-springa, LYCKA TILL!

  SvaraRadera
 6. Tjoho ! Det här är en lugn vecka faktiskt som sagt!
  Tack för pepp! Jag är rätt bra på att vara i nuet så har huvudet kalt!

  Katarina! Tack :) ja det blir lite trial and error den här gången men ska bli Sååååå kul! :) tack för tips!

  SvaraRadera