Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 22 juni 2011

Springa sig klar i huvudet

Lötsjön med hipstamopstic-effekt! :)Vader på väg ut


Tänk om alla som hade problem-av vilket som helst slag- skulle ordineras en joggingtur? Eller en promenad? I naturen? Då skulle nog mycket trams falla bort, saker falla på plats, och tunga saker kännas lättare.


Jag var, med trilskandes mage, ute på morgonjogg idag. Jag tittar alltid suktande om mornarna ner mot Lötsjön där jag ser folk jogga runt men har ju ofta Ebba själv på morgonen. Idag kom hennes pappa hit och då smet jag ut.


Såhär ser man ut när man kör lite yoga utomhus :)


Har massa ideer om vad jag vill göra med mitt välgörenhetsdriv, och mitt driv att vilja hjälpa, främst tjejer ( i alla åldrar!) att få bättre självförtroende genom att röra på sig. Tycker det är många som är ute runt sjöarna som säkert rullar sin 5-7 km runda, eller går, eller blandar detta och inte tror att de kan "träna löpning". Men gärna skulle vilja.


Idag föll bitarna på plats i skallen. Alla detaljer är inte klara, men jag vet vad jag vill göra! :).


Något av det som berört mig mest någonsin är det jag läst och sett om det arbete som drivs på Panzisjukhuset i Östra Kongo. Här kan du läsa om hur Kvinna till Kvinna bl.a jobbar där. Kvinnor och flickor som blivit våldtagna och torterade i den systematiska krigsföring som de våldtäkterna är får hjälp både fysiskt och psykiskt att komma tillbaka. Några av dem har sett sina män mördas och barn brutalt våldtas och mördas framför dem och jag har gråtit så det har gjort fysiskt ont i hela kroppen när jag tagit till mig några av dessa historier.


Det är lätt att bli uppgiven över ondskan i världen- det är svårt att tro att vi ska kunna göra något drastiskt för dem. Men jag har en dröm om att få göra något för dessa kvinnor. Höra efter med de på sjukhuset vad de behöver allra mest, pengar? Eller kanske även kläder? Material? Datorer? Jag är övertygad om att det kan värma ett sargat hjärta att veta att det finns människor, långt långt bort i en väldigt rik och bortskämd del av världen som faktiskt tagit deras öde till sig, och inte bara rycker på axlarna.


Drömmar är till för att besannas. Genom hårt arbete, driv och övertygelse. Livet är bräckligt, kort, vackert och är den tid vi får på jorden för att göra det bästa vi kan, av det vi har och det vi kan inspirera andra att kunna.


Jag är så medveten om hur rik jag är. Rik på kärlek, vänner över hela världen, rik på kraft och styrka och det jag varit med om och tar till mig gör mig klok och lyhörd. Detta tänker jag inte kasta bort på att jaga rikedom i form av pengar, göra "karriär", jobba övertid borta från min dotter. Jag vill vara hennes förebild, hon ska se på sin mamma och veta att mamma satte kärleken och livet före allt annat.


Nu ska jag sätta mig själv framför allt annat. Jag ska gå på Foo Fighters på Stadion och försvinna in i musik som gör mig ålderslös, tyngdlös och redlös på samma gång. Foo Fighters för mig är allt som är starkt, okomplicerat, lätt, mäktigt och väldigt levande och fritt. Och rockigt.


Hoppas ni får en fin kväll!

1 kommentar:

  1. Åh, kvinna till kvinna är fantastiska! Jag gav pengar till dem i flera år men var tvungen att sluta när jag pluggade. Nu jobbar jag ju som en galning så nu ska jag definitivt börja om. Tack för påminnelsen!

    SvaraRadera