Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

torsdag 30 juni 2011

Nu- och då! GRATTIS EBBA!


Försommarform 30 e juni 201130 juni 2009- ca 5 timmar till touch down


Nu och Då. Då och Nu. Det största "före och efter" i mitt liv. För exakt 2 år sen var jag med om det häftigaste, jobbigaste, smärtsammaste, bästa mest fantastiska jag varit med om i hela mitt liv. Jag födde min lilla trollunge! Jag har redan förträngt den 23 timmar långa förlossningen med en nerv i kläm.

Jag kommer ihåg den där natten där jag låg vaken och tittade att hon andades. Och väntade på morgonen så att det skulle bli dag! Och jag skulle vara mamma! Och få visa henne för familjen. Jag låg där själv i det stora rummet med henne i en sån där rullvagn bredvid. Hon sov, och snuttade o pep lite. Tittade med små mörka ögon. På mig. Och sen dess är mitt flyktiga liv för evigt förankrat i ett nav som är hon.


Och hon kommer hem idag! Hennes pappa kör de drygt 100 milen från Kalix hit så sent ikväll får jag hem en övertrött vild 2-åring och ett berg med tvätt. Men det gör inget. Jag ska snosa på den där lilla nacken och krama henne o pussa pussa pussa fast hon kommer säga "nej mamma".

Jag har en jättestark identitet utan henne-men först och främst är jag mamma. Och idag fyller mitt hjärta 2 år. Grattis Ebba! Bra jobbat so far. Fortsätt vara sjövild och envis!


Träning

Jag har varit på dåligt humör idag. Jag blir banne mig inte klar på jobbet! Jag blir tokig! Det tar aldrig slut. Jag var så less idag vid 5- tiden när jag fått avboka 2 saker på kvällen och inte såg någon annan utväg än att jobba hemma. Skotty fick vara kvar på jobbet för jag hade två väskor att släpa på. Gick mot tunnelbanan. Riktigt sur. Och jag vägrar låta mig vara sur- jag petar på mig själv med en mental pinne nehej du! Du har inget att sura över- tänk positivt nu! Och jag visste ju att bara jag sprungit så skulle det vara kalas igen allting! Vad är en dags jobb till med 6 veckors semester framför mig?

Kom hem till lägenheten där någon sorts tromb dragit fram. Jag är pedant och damm och skräp och stök är det värsta jag vet. Tog på skygglappar för det och bytte om. Ätit för lite, ont i vaden.

SKIT I DET! På med lurarna med Kings of Leon. På med så lite kläder det går- önskar nakenlöpning var lite mer kutym.

Ut genom dörren, ned till sjöarna. Benen styrde mot mördarbacken. Mördarbacken! För visste ni att det låg en slalombacke här förut? Nähä! Men det gjorde det och det. känns. Love it.

Värmde upp med en kort backintervall. Vaderna stramar skumt sen jag blev kompis med Skotty. Vände och började mata uppför den brantaste. Den är ca 250 m lång.

Brukar få gå några steg. Brukar få mjölksyra. Inget av det hände.

Jag gjorde 8 stycken! Och jag hade fart nedför och ork kvar att dra på en liten backe till och sen tuffa på tillbaks och mata på en brantis till hemåt. Mama is back! Trots värmen.

Och humöret? Ja 8 x 250 m = 2 km upp i luften ungefär! :)


Idag har jag även fått mitt träningsprogram av min- ja tränare! :) Magnus. Det är ett 4 veckors program och det är första gången i mitt liv jag har fått ett träningsprogram att följa och det ska bli spännande. Det är med sikte på triathlon förstås, men även Lidingöloppet. Det kan hända att jag måste slänga in ett backpass eftersom jag har tillgång till skidbacke i Värmland och fortfarande hoppas på att köra Vertex Fjällmara igen (sorry Magnus!) men jag ska följa det annars. Blir intressant att se vad som händer med matbehov, kroppsform, uthållighet, mjölksyra och styrka den här månaden. Som på bilden ser jag ut nu och hon är inte så stark men uthållig och börjar få bättre mjölksyramotstånd. Vi får se vad som hänt tills 31a juli!Har panikstädat hemma, tvättat och grejat så nu är jag redo för anstormning av trollungen. Lite jobb till...sen...ah...semester! Sköt om er!

1 kommentar:

  1. Grattis!!

    Och det tog inte mer än ett par veckor innan jag glömt förlossningen och började bli sugen på en ny :)

    SvaraRadera