Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

lördag 4 juni 2011

viktiga nyheter och att slappa med en 2-åring

Det är ingen slump att ungen sitter i förarsätet och ska spela badminton samtidigt. Mitt paradisHalojs på klämdagen.Shit strimlad pottis jag är helt slut. Den här så kallade vilohelgen är mer tröttsam än jag anade. Att hänga med Ebba en hel dag utan avbrott idag med start 0530 ger en brutal insyn i exakt hur mycket energi ett litet barn har.Jag vet inte om jag kan klassa detta som vilodag för det känns som jag dragit ett styrkepass och 10 km tempo. Vi har varit i trädgården och jag har släpat Ebba, vattenkanna diverse leksaker än hit än dit. Jagat henne i trappen. Varit och handlat på Ica Maxi som kan utlösa vredesutbrott, initiera skilsmässor och ge gråa hår allt på en gång genom sitt bäverbosystem av gångar, likt ett överbelamrat altare för kommersens och halvfabrikatets tillbedjande. "5 färdigrätter för 100 kronor". Du ska fatta att det är billigt. Du ska fatta att det är något du inte bör missa. De vill inte att du hajar att du inte handlar hem mat- utan en fabriserad efterkonstruktion där fina råvaror och dess nursprungliga näringsinnehåll och är lika fjärran som världsfred.I var och varannan, förvisso återvinningsbar, behållare i mejerikylen återfinns ingredienser som "modifierad majsstärkelse", aspartam etc etc. Som folk trycker i sig utan att tveka, bara för att kunna äta mindre naturligt fett. (Nästa gång du handlar- kolla ingredienserna i vanlig Creme Fraice- och lightvarianten! och fundera på vad det är i lighten du vill åt?) Margarin- som hör hemma i industrin, inte i mataffären i massa olika former. Som dessutom fått en skjuts rätt in i degbunkarna och uppå smörgåsar genom hon som sjöng Picadilly Cirkus. Jag. Blir. Galen. Hälften jag ser är inte mat!!!


OK där hade vi ett sidospår som hette duga.


I bilen hem sov förstås Ebba i bilen så jag inte kunde sova med henne sen för då hade hon laddat sina underbart goa knubbiga ben för nya äventyr. Sen promenerade vi till sjön och tog årets premiärdopp i Alkvettern och sen badat badbalja hemma där Ebba gjorde bomben så det stänkte i hela badrummet. Röjt i trädgården med boll och såpbubblor (som jag var mest intresserad av- jag menar vad är den bästa ration vatten/diskmedel för bästa bubblorna? Någon?) Matat grannens kaniner och hoppat studsmatta och gungat har vi hunnit också. Maj gaad. ZZZZ. Jag räknade antal sekunder hon satt still och det var 3. När hon lyssnade efter fåglarna. "pippi sunger" säger Ebba. "bilen bummar". Och i övrigt är det mest en massa order till mig vad jag ska stå och gå och göra. Underbart.


Låter som jag är helt överkörd och på väg mot att bli en curlingförälder men nehepp. Inte så. Flipperförälder more like.


"Världens viktigaste nyheter""Världens viktigaste nyheter" säger Metro. I beg to differ. Är stolt medlem i Amnesty och får deras tidning som ofta lyfter fram viktigare saker än vilken kändis som grillar hur och vad modet är (det är ju så fult ändå).


Vi kan ju inte alla göra något drastiskt varje dag. Men tar vi del av omvärldens orättvisor och ställer dem i perspektiv mot vår egen vedertagna frihet- så ökar vi förståelsen för hur olika det ser ut för människor runtom i världen. Och jag är övertygad om att det sår ett frö som kan ligga till grund för vettiga beslut och att vi är öppnare mot våra medmänniskor- varifrån de än kommer.Jag läser just nu Alfred Shemvetas nya bok Löpningens oändliga horisonter och slås av vilken fantastisk mötespunkt löpningen är, men också skulle kunna vara ur integrationssynpunkt. Ligger på soffan på landet och får massa ideér och önskar jag hade 48 timmar per dygn.


Sköt om er!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar din blogg mer och mer för varje inlägg. Ditt sidospår är så likt mina egna åsikter vad som gäller mat (och -om man nu ska generalisera- samhället och dess värderingar). Mycket kloka ord. Tack!

    SvaraRadera
  2. Tack du! Skönt att höra att jag inte är ensam! :)

    SvaraRadera