Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

söndag 4 september 2011

Lika glad var jag för det

Dagens outfit: Top-The Gap. Shorts: HM. Strumpor: Gococo Skor: Mina trogna Asics Gel Trabuco Klocka: Garmin 110 Leende: endorfiner och kärlekNejmen hej! Vilken fin söndag. En riktig sommarsöndag med en underton av gula löv. Om man bara är här och nu så är det faktiskt både helg och sommarvärme så det så.


Idag stod alltså Ursvik Extremen på schemat. Ett flexibelt schema som styrs av magen. Som var på ganska bra humör tyckte jag. Jag får faktiskt inget grepp om vad det är. Känns otroligt att jag skulle utvecklat någon sorts allergi eller intolerans. Nåväl! Iväg efter en lätt frukost med gröt, ett ägg, en kopp kaffe och 2 rågkakor. Benen pep och gnällde. Jag hade träningsvärk i bröstmuskler, mage och vader och lår och..ja överallt men man gnäller inte när man inte kan skylla på ett häftat ärr som går rätt över magen som vissa andra har!


Tog de 2 km till Ursvik i 5:20 -5:10-5:00 tempo och där börjar jag känna mig mer hemma nu tack o lov. Men så fort jag kom ut i terrängen i Ursvik så började benen att strejka. Efter ca 1,5 km kommer den första backen. Det gick liksom inte att springa. Så jag gick. Tappade fart redigt men tog upp den igen och kom upp mot 5:00 tempo igen. Men så fort det kom en backe- och det gör det hela tiden så sög benen ihop. Suck. Efter 7 kilometer- 9 totalt fick jag inse att det här gick inte idag. Jag njöt av att skutta fram över rötter och på höstdoftande stig i solen men det gick ju inte att behöva gå hela tiden.


När man tar ett sånt beslut mitt ute i skogen, så måste man orientera sig hem. Tack för mitt grymma lokalsinne för jag letade mig ut till 5 km slingan och tog mig tillbaks till starten. Sen tog jag mig hem men det var så slitigt. Nu gör det ont överallt på ett rätt lustigt sätt- jag gjorde 3 set av armhävningar, 3 set planka och lite roterande situps igår. Jag sprang kanske 5 km i fredags och 4 igår och endast 10 km i onsdags. That's veckans träning. Så vad som hände idag är oklart. Men lika glad var jag för det för det här passet gav glädje och en skön känsla så jag kunde ligga på soffan och titta på film med hjälten på eftermiddagen.


Tur då att det handlar om ett hårt träningspass som gick i stöpet. Träning och rörelse är livsviktigt. Hård träning är det inte. Det är en egotripp som man ibland får göra avkall på. 15 km egoboost iallafall!


När jag inte fokuserade på att flytta benen framåt idag så funderade jag på de lopp som återstår innan vintersäsongen den underbara börjar. Jag har fått inse att Lidingöloppet kommer att bli en 3-milare mitt emellan en massa admin, logistik och funktionärsarbete och det är ingen ide att till det lägga en press om ett hårt lopp. Hinner jag äta och sova lite dagarna innan så är det bra så. Så vad göra? Vill ju satsa på något! Jag har fått ett erbjudande om att springa Sthlm Halvmaraton men då ska jag heja fram min fantastiska kompis. Men..jag tror bannemig det blir ett SUM! Sörmlandsultran. Smidigt med start från Björkhagen, bedårande vackert lopp med mål i Haninge inom SL armslängd så bara att ta sig hem med pendeln. Det är bara det här med barnvakt..jag måste ha hjälp varje lördag ändå fram till dess förutom första helgen i oktober men det bara måste lösa sig. Nu har jag faktiskt sett till så lilltrollet får följa med nästa helg till Lidingö då vi ska springa där med jobbet i vårt egna testlopp. (som är en logistiksaga jag ska börja reda med nu). Min fantastiska syster och hennes starka kille har lovat hjälpa till så Ebba får också vara med helt enkelt.


Måste bara slå ett slag för GAP's träningskläder. Nej det är inte det färggladaste du sett men du lessnar å andra sidan inte heller. (tänker lite på spräckliga delar av Asics Ayami kollektion som nu reas ut lite här och var). Jag ska, när jag behöver nya löpartoppar, införskaffa en eller två till av den som synes nedan. Sitter som berget utan att skava någonstans. Love it.


Är ensam hemma ikväll då trollungen är på landet. Det är så ovant att veta att jag kan sova hur länge jag vill (ja det är 06.15 det) och sticka till jobbet tidigt. Så det ska jag göra. Nu ska jag jobba så jag står förberedd när det galna veckotåget försöker köra över mig imorgon. Sköt om er!


2 kommentarer:

  1. Går det dåligt i spåret kan man iallafall se bra ut som du gjorde ! Grym outfit! Du kommer snart vara på G igen ska du se. Xtremen är inte att leka med om man inte är toppform!

    SvaraRadera
  2. Åh tack! :) jag brukar ju ta mig runt den men den ÄR respektingivande! :)Du får visa how its done någongång!

    SvaraRadera