Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 2 mars 2011

Bli sig själv på 9 km

Alla säger det- " mycket nu". Alla på jobbet säger det till varandra- Det är så mycket nu. Ja det är det och jag blir så arg när jag inte kan beta av saker och lägga dem bakom mig utan det är alltid något som inte var färdigt- ska kollas- redigeras. Jag vägrar stressa, vara otrevlig och hetsa. Jag vill ta det lugnt och tryggt. Det är människor vi jobbar med, och siffrorna inom ideell sektor- handlar om människor som gör bra saker för andra människor- och det ska spegla hur vi jobbar- tycker jag! Dessutom tycker jag om att vara en revisor som hjälper och coachar- inte kommer med pekpinnar. Jag gillar verkligen mitt jobb meeen vissa dagar... som idag...när..

solen sken sådär vackert i Stockholm och i Norrtull där jag satt och jobbade. Då längtade jag ut till skidspåret. Jag längtade efter Ebba, jag har henne på bild på Iphonen och då och då trycker jag på knappen så bilden kommer fram på henne och hjärtat snörper. Jag längtar inte ofta bort från jobbet- men idag hade jag velat vara ledig och varit utomhus med trollungen hela dagen.

Jag har satt i ett omedvetet system att alltid glömma något hemma av träningskläderna. Idag- pulsband och klocka vilket på inget sätt påverkar möjligheten till träning- men att köra 2-minutersintervaller på känsla är lite svårt. Så jag satte igång Runkeeper på Iphonen och bra musik och började jogga hemåt. Tanken är ju att öka på distansen på tempopassen för att komma upp emot 16-17 km. Förra veckan 8- nu 9. Tyckte det kändes bra trots att jag retade mig på att jag igen börjat sparka höger fot på insida vänster. Tycker inte jag är sned någonstans men det är jag väl då då.
Hemma på 49 minuter så det gör väl 11 km i timmen. Helt ok och med lite mer barmark då man inte behöver hålla igen utför och kan dundra på kommer det gå fortare. Kände verkligen av benstyrkan från i måndags så nu har jag väl rensat ut en del slagg hoppas jag.

När jag byter om på jobbet är jag trött efter en tuff jobbdag. Jag känner mig sugen på att träna, men gillar egentligen inte att sätta av på trånga isiga stadsgator, oftast med en ryggsäck på ryggen. Men när jag väl är igång, när jag kommer ned vi Karlbergs Slott och det blir gångväg med mest andra motionärer, jag är inne i andra andningen, känner lungorna och hjärtat jobba med varann..då är jag så glad! Känner mig som MIG. Känner mig stark och full av livsglädje.

När jag kommer hem och pustat ut och tänder mina ljusslingor och smålamporna i köket som ger ett mjukt ljus och vet att Ebba blir lämnad hemma av farfar snart efter ett kulinariskt äventyr (idag smakat ostron!!!)- då mår jag så gott. Kroppen är varm och rosig och glad. Jag är hemma i tryggheten.

Ebba somnar vid halv åtta-åtta och oftast är jag ju ensam sen. Ja- alla kvällar jag inte har besök eller Ebba sover borta och jag gör något annat. Det är en vald ensamhet som jag trivs med men ibland funderar över. Det var länge sedan jag hade någon att mysa i soffan med. Jag sitter inte där- jag sitter här! :) Vid datorn på min balansboll. En timme eller så och läser och skriver saker. Är inne på Funbeat och gillar att följa och delta i diskussioner med likasinnade- träningsfreaks! Eller på Facebook. Lyssnar på musik. Gillar att hålla kontakt med mina vänner nära och långt borta. Gillar att blogga- i februari snittade jag över 100 läsare per dag- TACK! :). Hoppas att jag inspirerar till något positivt.

Imorgon..ska jag med på inspelningen av Skavlan- i egenskap av bloggare, så nu är det här en musikblogg- temporärt. Dave Grohl från the Foo Fighters kommer. Han är mitt frikort. Jag kommer att ha svårt att sitta still i publiken. Deras musik har burit mig uppför många backar, spelat soundtracket till bilresor och surfletande i Australien. Vaggat mig på en long-haul flight 2006. Rört mig till tårar. Att se dem live har fått mig att gå från 29 till 14 år på 1 minut och klämma mig nästan fram till staketet framför scenen, sjunga med tills rösten försvann. För en oinvigd låter det som galenskap men jag vet vad musik kan betyda under ett långpass, en backe eller en tuff dag. Ska bli så kul imorgon! :)

Ha en fin kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar