Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 23 mars 2011

Blogglistan- Lite om mig

Hej!


I enlighet med min nya sömnplan gick jag och lade mig 21.30 och somnade strax efter 22. Det är något magiskt med att sova från 22-och framåt. Jag vaknar superpigg! Känner mig helt frisk också men det gjorde inte Ebba. Kokande varm vaknade hon och har 38,5 i feber och tror att den stigit så vi blir hemma idag. Plikten sliter i mitt samvete så sitter och jobbar medan hon sover på soffan. Vi ska tillbaks till doktorn idag för jag vill kolla så det inte är öronen igen. Sen ska jag vara ännu noggrannare med hennes kost- massa antioxidanter, inget halvfabrikat, mycket ekologiskt. Vi har varit så förskonade från sjukdomar och så ska det fortsätta hoppas jag.

Listan!
Det går någon lista bland träningsbloggar med punkter man kan skriva om, så man lär känna skribenterna ifråga lite bättre.

Det här är en personlig blogg- men träningspersonlig. Tittade på punkterna och det kanske kan vara roligt att dela med sig av dem - så jag kör 3 stycken idag.


1. Min träningsbakgrund, 2. I mina öron när jag tränar 3. Ett fint träningsminne1. Min träningsbakgrund

Ja var ska man börja. När jag var 3 började jag på gymnastik. Snälla Märta lotsade oss i våra rosa ballerinadräkter på hinderbana, genom kullerbyttor, hjulningar, handstående och plockandes ärtpåsar. Sen började jag träna mer seriöst med Järfälla Gymnasterna i en grupp som senare delvis utvecklades till elit. Jag har aldrig (ta i trä) brutit något ben i kroppen och jag är övertygad om att det är för att jag lärde mig smidighet och kroppsuppfattning tidigt genom gymnastiken. Den tidiga kroppsfokuseringen hade jag nog kunnat vara utan dock.

Jag började också simma- men något hände och jag har fortfarande lite fobi för bassänger. Släng ut mig i havet eller en mörk insjö- inga problem men bassänger- nja.

Vid 8 års ålder började jag i vad som kom att bli Stockholms bästa tjejlag i fotboll- Jakobsbergs GOIF. Eller vad sägs om 200-0 på 3 år i Sankt Erikscupen? 2 finaler på Råsunda och intervjuade av Ulf Elfving och med i Expressen! :) Jag var en nervös högerback/högerytter. Så rädd för att göra fel att jag mest mådde dåligt inför varje match efter några år.
Testade även på bugg och handboll.

I tonåren började jag rida och träna Goschin-do- en grym kampsport som blandar boxning/karate/judo/ju-jutsu. Tog bälten i det och ju-jutsu och judo men hade problem med halsmandlarna och ändlösa pencillinkurer gjorde att jag inte fick flyt i träningen.

Sen slutade jag och gymade mest, sprang lite, cyklade mountainbike. Flyttade till UK och utbildade mig till PT, aerobicsinstruktör, boxerciseinstruktör osv osv och började springa så smått- sen har jag varit hooked! :)

Tränat yoga och surfing också förstås- så ganska allround. Drömmen skulle vara att lära mig klättra!I mina öron när jag tränar

Sjukt bra musik.Jag anser mig ha mycket bra musiksmak och går riktigt igång på att prata om just bra musik! Kan vara Foo Fighters. Keane. Pearl Jam. Anna Ternheim. Trancigt. Dansigt. Hippierock från Australien. Kan vara P1- för att hålla mig lugn! :) Det jag vill komma i mood för helt enkelt. Ibland fjällens vindljud- det jag älskar mest- men inte hör så ofta nu.


Ett fint träningsminne

OJ! Jag har många. De speglar alla olika känslor- vad är "fint". Några av de finaste är när jag tuggat stigmeter i fjällen och nått upp över ett krön och tittar ut över magnifik utsikt. Ja den där mörka kvällen när det var jag och stjärnorna uppe på fjället i Ottsjö- det var väldigt fint! Några yogapass på stranden i Australien. Några spinnpass jag instruerat under sista låten där energin i salen bland deltagarna gör att håren reser sig på armarna- ja det är svårt att välja men oftast är det den där sista skälvande minuten på ett långpass när kroppen är tömd och fylld på samma gång. När man pressat ur sig nästan det allra sista.

Ikväll blir det veckans hälsotips och det ska handla om hur du springer en halvmara- ja just DU. Kanske är du redan rutinerad löpare. Men är du inte det så kan du få lite tips om hur du, utan att överbelasta, bygger upp till att klara 21 km! Galant!

1 kommentar: