Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

söndag 20 mars 2011

Söndagsmys med Running Sweden


Det var idag det skulle bli av. Mitt första långpass-någonsin i grupp. Jag har liksom tänkt att hela grejen utan musik på led inte passat mig. Jag springer ju för att springa ifrån allt annat.

Men sen jag träffade gänget från Running Sweden på jobbet där de hjälper oss med löpträning så tänkte jag att det här sköna gänget får man nog ge en chans :)

Det funkar så att de samlas på Planet Fitness på söndagmornar strax före 10.00- ja de har massa andra pass under veckan också. Olika ledare springer i olika tempo- något finns för alla och chans att bryta under vägen. Jag som varit snuvig hela veckan och inte tränat- tänkte först att jag skulle vara med i 6.30min/km gruppen- men sen tänkte jag att varför skulle jag springa långsammare nu? När jag dessutom hade draghjälp? Så jag gav mig iväg i Alfreds 6.00 grupp. Alfred som är en ybermeriterad löpare med ett otroligt smidigt löpsteg. Målet var 25-30 km genom Sthlm ut på Lidingö.


Solen strålade, det var ett glatt gäng om 7 som satte iväg i vår grupp. Jag var så pigg! Efter 10 kilometer ville jag bara skutta! Efter 16 ville jag fortsätta springa hela dagen. Efter 21 km ville jag ha mer vatten. Vi var ut epå Lidingö o vände och smet in på en mack- när jag kom ut var gruppen nowhere to be found, såg ett gäng på väg tillbaks- och satte av efter dem- visade sig vara snabba gruppen. Efter ett tag kom Alfred ikapp mig och förklarade att de andra bestämt sig för en extra sväng.

Vi tuggade på tillbaks, lyxigt med egen coach. "vi är snart tillbaks" sa Alfred. Jag hade ingen aning om var jag var just då, eller jo, universitetet men har ingen grepp om hur långt det är därifrån.


Efter 27 km började mina ben tala om att hallå, vi har inte sprungit såhär långt på 7 månader. Är vi på väg hem? Ja det var vi och framme vid Norrtull undrades det om jag kunde tänka mig trapporna över vägen? KLART!


Så susade (njaaaa) in på Planet Fitness med 29 km på 2:55 i benen och var inte andfådd alls, men benen var trötta. Med lite snuva i näsan fortfarande- så tycker jag det är ett formbesked!


Utvärdering av Running Sweden: 10 av 10 av det jag såg idag. Avslappnat, ingen prestige, bra atmosfär, skönt gäng, man känner sig välkommen och uppmuntrad. Träffade fantastiskt trevliga människor.

Första- men inte sista gången.

Jag är stolt över att jag genomförde passet så bra. Jag är stolt över att jag tog mig tiden, tacksam till Ebbas farmor som passade henne, universum som bjöd på en superfin vårdag och otroligt tacksam mot min kropp som ställer upp på mig och bara jobbar och är glad! Jag är inspirerad, taggad, lite sömnig och supersugen på fler långpass och fler löpäventyr.

Imorgon blir det djävulskt mycket att göra- för jag har bara struntat i alla måsten idag på em. Träffat syster som varit bortrest i afrikatt länge, och hennes supertrevliga kille. Fikat, jagat Ebba och nu vill jag bara ta det lite lugnt.
Det har varit en tuff vecka men långpasset idag, solen och mitt trevliga besök har fått humöret att skjuta i höjden!
Hoppas ni haft en fin helg!

4 kommentarer:

 1. Hi Ann-Sofie,
  great to hear that you had such an awesome experience! We at Runnning Sweden really try hard to make our sessions as enjoyable as possible and were truely glad to read your response. I look forward to reading more fantastic writing on your site over the coming months...
  Run Happy
  Rubin

  SvaraRadera
 2. Hello Rubin!
  Thanks- yes really enjoyed it. :) You are doing a fantastic job for us at PWC too- looking forward to tomorrow! cheers/ Annie

  SvaraRadera
 3. Hi Ann-Sofie,

  Great to have some company on Sunday. If you subscribe to Spotify would be great to a playlist from you for those long runs. Check out Two Door Cinema Club if you get a chance, some catchy jingles. Hope to see you for a few more Sunday runs...beats going to mass.

  Hugh

  SvaraRadera
 4. Hello! Righ back at ya there! I am at Spotify - should learn that techy thing to share playlists for sure. Could come across as somewhat scitzofrenic tho.. Yep see ya next Sunday-this one they said there's no "proper" long run? Hope the prep for Paddy Marathon goes well! :)

  SvaraRadera