Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

söndag 15 maj 2011

21 km och over and out

En glass i solen o kicka boll med mamma :)


Trevlig söndag på er!


Gårdagen gick i rengöring och gröna fingrars tecken. Har gjort ordning på balkongen och satt persilja- järnets krydda! Mamma har farit runt som en furie, jag efter, och sen Ebba som gjort allt som står i sin makt för att förse lägenheten med ett jämnt lager med jord. Sig själv inräknat.


Jag var rätt spak och orkade med ungefär 7 låtar av Eurovisionskompisröstarfinalen. Jag saknar tonartshöjningar, riktiga schlagerlåtar. Sånger på orginalspråk och normal belysning. Jag blir helt snurrig av allt glitter och texter som låter som en produkt av konstipation utan dess like.¨


Tur för mig att jag gick o lade mig någorlunda vettig tid eftersom Ebba drog en dröm-monolog värdig Shakespear vid 2 tiden. Vi somnade om men 06.16 exakt proklamerade hon, klarvaken, "Mumin" och då gick vi upp.


Att vara trött är liksom status quo för mig sen jag blev mamma och fortsatte försöka vara tusenkonstnär. Att vara trött och snuvig är det inte. Jag brukar bli förkyld en gång på hösten och en gång på våren. Utöver det är jag frisk.


Jag vilade i fredags, och lördags och tyckte jag skulle vara just- frisk idag. Men jag var banne mig inte ok. Hade det inte varit för att jag lovat att ta en grupp åt Running Sweden hade jag bara överlämnat Ebba åt farmor och lagt mig på soffan.


Men det vara bara lite överbliven snuva tänkte jag. Att frukosten gick rakt igenom var inget jag tyckte skulle vara problem- springa 2 mil på konstig mage är inga problem även om det inte är optimalt. Jag har sprungit längre före på kaffe och ägg.


Jag tyckte det skulle bli så kul! :). Vi var ett ganska litet gäng, kanske beroende på vädret och proximiteten till Sthlm Maraton som de flesta tränar för. Detta skulle bli ett "kortare långpass" runt 20-26 km beroende på hur fort man sprang. Idag hade Running Sweden indelat gruppen i 4:50, 5:30, 5:45, 6:00, och 6:20 tempo. Jag hade 5:45 gruppen som visade sig bara vara en person. Det gjorde ju inte mig något alls.


Det var kul att springa och prata, och jag försökte ge tips och peppa inför hennes 4e Sthlm Marathon då hon ville springa under 4 timmar. Det var förvånansvärt lätt att hålla tempot och reglera för backar. Svårt att hitta bara en gång...vid Polishögskolan.


Men väl tillbaks var det som att kroppen var gelé. Ingen energi alls. Stretchade och pratade lite, åkte hem, duschade och stöp på soffan. Definitivt något skrot kvar i kroppen. Men är på så gott humör, som alltid efter man träffat goa människor och rört på sig.


Veckans träning och nästa


Måndag: 7 km i 5:20 tempo- nedvarvning från helgen. Onsdag: 600+800 m intervaller x 3- men fick banga sista 800 metarn. Söndag: 20,5 km i 5:45 tempo.


Nästa veckans träning


Måndag: jogg...löpskolning


Tisdag: Ev lite styrka, testa kettlebell.


Onsdag: Intervaller


Fredag: Back intervaller


Söndag: jogga 5 km m barnvagn eller springa 10 km själv.


Kommentar: Kroppen får bestämma- är jag sliten eller snuvan sitter i så tar jag det lugnt. Men Ebba är borta med pappa sin mån- ons så vill träna lite extra då. Behöver köra lite backe inför Workout Åre.


Har tokmycket på jobbet- en granskning som skulle kommit in förra veckan kommer nog in nu till veckan.... men ska förstås vara klar samma tid som innan. Jag vill gärna "jobba undan" måndag - onsdag så jag kan vara ledig mer när lillskruttan kommer hem.


Har börjat tänka mer och mer på hur jag vill träna, vad jag vill träna för och våga sätta lite tidsmål. Men det är inte solklart ännu. Halva maj har redan gått och det är mycket på jobbet nu- och det får det vara så krutar på med träning när det går men kommer inte öka mängden- 3-4 pass löpning i veckan är det som funkar. Då blir det balans med livet och kärleken! :)Ha en fin söndagkväll- imorgon börjar en ny toppenvecka!
2 kommentarer:

  1. Hoppas du snart känner dig kry igen!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja det är redan bättre, underbart vad mat kan göra! :)

    SvaraRadera