Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 11 maj 2011

ja just det...triathlon....

Mat- ett (o)rent nöje (Ebba hösten 2010)God onsdag på er!


NU kom jag ihåg varför jag inte tänkte springa Vertex Fjällmaraton i år- jo för 8 dagar senare ska jag simcypringa mitt första Triathlon! :). Ett sånt där projekt jag vill ha gjort, men liksom inte tar på något allvar rent träningsmässigt. Ska man simma 1500 m, cykla 4 mil och sen springa 1 mil så kanske man borde


a) simma lite? b) cykla lite?


Jag gör några sporadiska besök på sajter med förslag till sim och cykelträningsbiten och blir mest förvirrad- insim? Är det liksom uppvärmning då? Våtdräkt har jag kallt (haha) räknat med att man inte behöver, jag tycker det verkar bökigt. Får jag simma i min surfrashguard är jag nöjd. Hur kallt kan det va liksom undrar tjejen som med godismuta badade i Torne Träsk när isflaken flöt utanför.


Cykla- där tampas jag med det fundamentala problemet runt cykel. Min kusins snälla man har lovat låna ut sin ihoplockade--räcer? Låter grymt! Jag har dock inte ens lyckats ta mig till Tumba där de bor att hälsa på och hämta manicken. Skulle vilja få med den till landet och cykla där i sommar. Tur att man har kombi. Tough att dotras prylentourage på sommaren består av allt fler och fler grejer: pool, tält, vagn, cykel, säng, leksaker....etc.


Onsdag idag och träning med Running Sweden. 3 x(600 + 800 m) intervaller står på schemat vilket kan översättas till =smärta!!!


På fredag ska vi träna med Lisa i Hagaparken och på söndag har Running Sweden bett mig hålla en långpassgrupp på 5:45 min/km tempo. Nu är jag inte orolig för tempot, men jag hittar ju inte i Sthlm! Ser fram emot att få kartan tidigt så jag kan memorera några hållpunkter. Jag har grymt lokalsinne men passet ska ju flyta på :). Som exempel var jag i Ropsten första gången en pied när jag sprang med Running Sweden, och fick samtidigt stifta bekantskap första gången med Lill-Janskogen. Så där har ni min nivå av Sthlmskunskap.


Jag ska göra mitt allra bästa iallafall och gott humör kan jag alltid bidra med!


Jobbar vidare med mitt fomo- Fear of missing out. Har kommit fram till att jag kan inte tro att jag ska kunna vara delaktig i nocturna aktiviteter med någon hög frekvens- alltså dansa och dricka drinkar. Då spricker liksom hela min vecka och efterföljande dag blir dimmig och seg. Jag får också inse att fackfrågor- får jag lämna därhän. Vad mår jag bäst av? Jo att vara utsövd, ha mycket tid till Ebba, träna löpning- både själv och i grupp och att hinna träffa mina vänner. Låter inte det som ett rikt liv? Måste jag också därtill vara med på massa andra saker? Nä.


Så jag har börjat dra två slevar ur två grytor till. En på fritiden och en på jobbet. Vill att min vardag ska vara lite som Granits slogan: Förenkla ditt liv- få tid att leva. TBC- To be continued.


Nu laddar jag i em med proteinshake och ägg inför drabbningen med Lisas hårda pass ikväll. Jag känner faktiskt fortfarande av lördagens 21 km asfaltsstomp men nu ryker topplocket snart om jag inte får träna hårt. Yieoooooowwww!


Ha det så bra!

2 kommentarer:

  1. Jag har också funderat på att delta i ett triathlon, men 1)jag är kass på att simma och 2)jag orkar inte med alla prylarna som behövs! Dock kul att ha gjort nåt sånt...

    SvaraRadera
  2. KOm och kör med mig då :). Tror också det är bökigt med prylarna men väl på plats är det bara att köra !!

    SvaraRadera