Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

onsdag 1 december 2010

1a luckan i adventskalendernFrostig värld utanför mitt kontorsfönster.

Dagens adventskalender lucka handlar om att ta kontakt med vår mage. Ja du vet den där du stoppar i allt möjligt du kommer över/hinner/är sugen på att äta. Den har en tuff månad framför sig i vår värld av mycket transfetter och snabba kolhydrater. Ett sätt att hantera det är ju att äta allt du kommer över och sen släcka branden med samarin. Men varför inte göra december till en månad då du är snäll mot magen?

Invärtes:

Gör som östersundarna- koka vatten! Koka vatten och drick under dagen. Det första du gör på morgonen, drick kokat vatten som är snällt mot magen. Dessutom värmer det gott i kylan.

Utvärtes:

Vill du ha en snygg mage? Vill du hjälpa din rygg? Gör plankan! Hur?

Armbågar och underarmar i golvet. Tårna likaså. Kroppen rak och stark. Engagera magmusklerna och rumpan. Stå så länge du orkar hålla kroppen rak. Känner du att du börjar svanka, vila platt på mage och andas, och så upp igen på ett nytt försök.

Gör varannan dag x 3 så länge du orkar. Du behöver inget gym, inte byta om. Bara att göra. Du kommer känna skillnad direkt.

Plankan jobbar med alla älskade små muskler i bålen som löper kors och tvärs och jobbar hela dagen med att hålla ihop oss.

Ha en fin dag! Och frys inte. Det är så onödigt! Mössa, vantar, halsduk på!

1 kommentar: