Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

torsdag 16 december 2010

Goda och dåliga vanor

Det tar ca 3 veckor att bryta en vana. Det är snart nytt år och ypperligt läge att fundera över 5 goda vanor du har- eller vill ha. Samtidigt identifiera 5 dåliga.

Det roligaste sättet att arbeta in goda vanor, är att fokusera på just dem. Som jag skrivit innan, det du fokuserar på växer, så fokuserar du på saker du inte ska göra, så hamnar de i fokus.

Testa! 5 bra- 5 dåliga.

Idag är en snurrig dag som yr som snöflingor. Jag har massa saker jag lovat fixa på jobbet, massa saker jag vill fixa privat. Jag gör en lista i excel och sätter det viktigaste först och rangordnar efter det. Betar av och raderar när jag gjort det jag ska. Jag går upp tidigt och springer 40 minuter med bra musik för att ge mig energi och rensa skallen. Jag tar det jäääkligt lugnt när jag ska göra iordning Ebba, det är inte hennes fel att mamma har överplanerat. Det tar någon extra minut att leka tittut och gömma strumporna- men det gör att både hon och jag skrattar. Det tar ingen extra tid alls att sjunga Krokodilen i bilen ca 5 gånger på vägen till dagis och det gör också mig glad och henne, eh ja lyrisk! :)

Jag lyssnar på musik på jobbet och tar det lugnt. Man måste ta det extra lugnt när det är mycket som ska göras. Fånga snöflingorna som yr.

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar