Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

torsdag 23 december 2010

Njuta och vara där man är


Godmorgon! Hoppas alla mår bra och inte känner någon stress.
Den här dagen flyger ofta förbi så fort,och jag tycker nästan det är den bästa. Dagen innan julafton. Jag vaknade tidigt förstås eftersom Ebba har inprogramerat att när mamma är ledig då drar cirkusen igång runt 6 och ska mamma jobba då sover Ebba som en liten björnunge och får väckas. Är så trött men det är bättre att tugga på och lägga sig tidigt ikväll.
Magen känns stabil- vi åt lite havgregrynsgröt till frukost ihop.
Gjorde Rocky Road igår- utan att smaka och nu ska vi lämna lite julkort och julgodis till Ebbas fina dagisfröknar. Helt otroliga människor som vi lämnar våra juveler till om dagarna. Blir alldeles tårögd när jag tänker på dem.
Sen ska vi äta lunch, mamma pappa och Ebba för en gångs skull och sen kommer min faster i em och då blir det köttbullerull (recept kommer senare) och knäckkok.
Vad jag minns från när jag var lite var det alltid ett program den 23e med djur som dansade balett..var tog det vägen?
Dagens hälsotips är- Mindfullness
Betala för bövelen inte flera tusen för att åka iväg på ett dyrt rertreat. Mindfullness, är du din egen mästare på. Det handlar om att vara där du är. Då blir dagen längre, stunden rikare. Inte stå med näsan i vädret och andas (även om det är bra det med) men att ta in situationen. Slappna av med ögonen och ta in höger och vänster periferi. Hela bilden. Det är när vi spänner ögonen fokuserat som det blir stelt, hetsigt, stressigt. Det är nog inget du behöver idag om du inte utför något väldigt finmotoriskt. Hälla upp knäck är ett undantag men även där är det lättare att andas djup, slappna av och bara vara där.
Testa när du går, testa när du tränar, testa när du sitter med de du älskar mest att bara ta in allihopa. Att ni är där tillsammans. Det är få förunnat. Har du kontroverser och folk som är osams runt dig, fokusera för en dag på det som är bra, på det som förenar och glädjer. Det du fokuserar på växer.
Tänker på de som är ensamma, som är hemlösa, fattiga. Tänker på de som inte orkar fira jul för något hemskt har hänt. Skänk dem en tanke och för deras skull och din egen gläds för det du har, och var där du är. Idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar