Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

fredag 8 april 2011

1 dag kvar- mysfredag! :)

Ebba jobbar med mammas packlista.


God morgon!Underbara morgonsol! Ser fåglarna nere vid Lötsjön och morgonpigga motionärer och tvångsvakna hundägare.
Känner av det ökade matintaget. Kolhydrater binder nästan 3 gram vatten per gram så man kan lägga på sig en del. Jag blir varm och obekväm, men allt kommer att behövas imorgon.
Läste PMet från TEC och det är ett gediget genomarbetat upplägg för de som ska springa 16 mil. Starten går kl 10.00. 16 mil kan ta väldigt länge- så löparna kommer att springa på natten. Hypotermi- alltså att bli för kall, kan vara ett stort problem under långa lopp där temperaturen sjunker.

Det är viktigt att agera på tillståndet tidigt. Som trött löpare är det inte säkert att det är du som inser att du ska stanna, äta och värma dig. Funktionärer och sk "pacers" som får springa med en löpare under kväll och natt har i uppgift att vara lyhörda för detta.


Jag tror det är något magiskt med att springa på natten. Att ha sprungit så länge så man rent fysiskt börjar bli urlakad tror jag leder till något...ja näst intill religöst tillstånd, och tänk att se solen gå upp.


Idag är det lite pyssel att stå i.

*Hade tänkt baka legendariska Runes energikakor.

* Ska till de fantastiska naprapaterna på Sundbybergs Hälsocenter. Jag är som utbildad sportmassör och massör lätt allergisk mot folk som inte kan ta i en ordentligt. De här tjejerna är kunniga, och har rediga nypor. De behandlar med långsiktighet i åtanke, utan att bara knäcka rätt en och lämna det därhän. Fick jättebra övningar efter förlossningen då mitt bäcken började knasa men nu känner jag att det är dags att få hjälp igen. Kan verkligen rekommendera ett besök dit. Hälsa från mig! Pia ska få massera, stretcha och knäcka mig så jag känner mig i balans inför imorgon.

* Ska till jobbet för att hämta ett läckert pannband, och även få låna ett pulsband av en kollega (tack Håkan! ) som hörde mitt rop på hjälp igår!

* Packa- jag ska ha med grejer till loppet, till efter loppet och till söndag. Rätt mat, ordentligt med vätska, resorb, solfaktor, keps? mössa? etc.

* Mysa lite extra med Ebba.


Jag är laddad. Och jag kom på att jag ska sluta tänka på hur långt de andra ska springa, det finns en risk att jag underskattar min distans då. Det är ändå 17 km längre än jag någonsin sprungit.

Men jag har aldrig sprungit ett sånt här lopp. Jag tänker att jag ska lägga mig på 7 min/km tempo vilket utan stopp skulle göra att jag sprang på 6 timmar. Det är inte logiskt då jag kommer stanna och äta. Men runt 6 -6.5 timmar vore en drömstart. Är det möjligt? Kommer 1 minut långsammare per kilometer göra att jag orkar hålla det tempot 18 km längre? Eller gör själva den långa tiden jag är ute att jag tröttnar ändå? Så det är bättre att tugga på? Kommer jag kunna hålla mig lugn?

Från det ena till det andra har jag börjat tröttna på några bloggar jag följt som snart mest liknar reklamkanaler för bars och tuggummi och gu vet vad. Det smyger sig in sötningsmedel och allt möjligt ibland och jag blir lite besviken. Heder till MaratonMia, MirandasMinut och min nya favorit FitnessCoachen som sade upp ett samarbetsavtal med Svenskt Kosttillskott då hon ombeds testa och marknadsföra brun-utan-sol och bantningsmedel. Hon är cool, kunnig och snygg. Dessutom är hon på väg tillbaks efter en knäskada och jag gillar att läsa om hennes framsteg! Heja såna bloggar.


Jag har ingen sponsor och skriver bara om det jag själv testar. Men har åsikter om allt, som ni märker! :): Idag skulle jag vilja slå ett slag för Utrikesdepartementet och SIDAS nya hemsida OpenAid Här kan du läsa vart vårt bistånd går, hur det används och till vad. Eftersom jag jobbar med att ibland granska biståndsprojekt och tycker transparensen är otroligt viktig för att vinna folkets förtroende tycker jag det här är ett jättebra initiativ!Nu är det dags för superfrukost med superEbba! Ha en fin fredag!

4 kommentarer:

  1. Men åh vilka fina ord, tack så mycket!! :) Och stooort lycka till imorgon!!

    SvaraRadera
  2. Lycka till imorgon. Det verkar som det kommer vara fullt i spåret av inspirerande löpare. Bara njut! Jag ska ge mig på 100miles. Hybris? Troligtvis och jag hoppas det räcker långt ;-)

    SvaraRadera
  3. Heja Kalle! Hybris och glädje är nog minst 50 miles! Känner jG igen dig ska jag heja !!! :)

    SvaraRadera