Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

söndag 10 april 2011

Ny vecka nya äventyr!

Nästa år ska det stå minst 50 miles på distansen! :)Hej!

Är väldigt sömnig vilket jag bara har mig själv att skylla- det beror på för få timmar med herr John Blund. Ebba hade en stöknatt också men såhär ser livet ut som ensamboende mamma. Jag har ingen att delegera sömnbristen till och inte hjälper det att sura och muttra över det- jag får se till att lägga mig före 22.00 helt enkelt. Tv-tittande är inte för mig. Hon är i trotsis nu också och för att inte tappa humöret så måste jag vara utsövd- och bra på att räkna till 10. Det är jag som tur var.

Kroppen mår super! Löpsugen igår i det underbara vädret men tog en promenad istället. Men bäckenet gör ont och jag får ta den smärtan på allvar och börja jobba med ny löpteknik. Jag ska be om hjälp faktiskt. Mycket gör jag rätt, men något är fel när det inte är problem med orken utan smärta i skelettet som stoppar.Veckans träning:


Nu laddar jag om för ett "kort" lopp. Kungsholmen Runt 7e maj. Knappt 4 veckor dit och jag ska ställa om till 5 min/km tempo. Detta kräver smart löpträning från min sida. 4 veckor till loppet alltså och mitt upplägg ser ut såhär:

V # 4- nu: Fokus på stretch, återhämtning, löpskolning (med lite ny teknik) och så ska jag gå lös som en woodchopper på mitt bekväma tempo och köra intervaller.

V # 3- nästa vecka. Hård träning. Intervaller, backar, hårt långpass i Värmland. Mjölksyra och blodsmak är temat.

V # 2 - som veckan innan fram till fredagen ungefär.

V # 1- Kortare distanser men med fart och lätthet och lyft. Uthållighet har jag redan.


Denna vecka:

Måndag- stretch, lätt jogg. Ren återhämtning än så länge

Tisdag- styrka hemma- bara fokus på bål och nedre trapezius som är svag enligt naprapaten

Onsdag- Lätt löpning med Running Sweden- hoppas att Fredrik ska köra teknik med oss och skälla på mig ordentligt :)

Torsdag- vila

Fredag- Löpträning med Running Swedens Rubin McRae vilket jag hoppas ska bli riktigt jobbigt.

Lördag- vila- promenad

Söndag- Långpas- lite öppet- funderar på att försöka haka på Running Swedens snabbare långpass grupp och avvika efter 20 km bara för att testa långpass på sub 6 min/km tempo. Vi får se hur kroppen känns- det är after all den som bestämmer. Och Ebba. :).


Vill verkligen tacka alla som stöttat och stöttar mig. Min familj och då inräknat Ebbas pappas sida också förstås. Ni som passar Ebba så jag får träna. Ni som följer min blogg. Ni som peppar och hejar och lånar ut grejer.

Det är kanske inte så stort i det stora hela att springa 5 mil. Men jag får verkligen pussla för att få till mina träningspass. Köra långpass då jag egentligen är trött och osugen, bara för att jag just då har barnvakt. Kan aldrig springa bara spontant utan varje träningstillfälle beror på att jag får hjälp utifrån. Det är jag så tacksam över och det gör att jag blir peppad att ta vara på tillfället och träna så bra jag bara kan varje gång.


TACK! Äventyret har bara just börjat :)!

3 kommentarer:

 1. Grattis till andraplatsen!!! Starkt jobbat!

  Tänkte höra om du är sugen på att köra ett pass med mig i värmland nästa vecka. Vi kommer att vara där tors-sönd.Om du har tid dvs. :-)

  kram
  Emma

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack! det vore jättekul- vi kan ju se närmre! Vad är du sugen på för pass? kram

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag rehabar från löparknä så skulle ett hårt intervallpass (ej backe)passa, eller ett kort tempopass på ca 8 km. Men som sagt, vi kan höras mer om det i nästa vecka.

  SvaraRadera