Följ med..

Mot Triathlon, Tuffa fjäll, solnedgångar och maxpuls!

lördag 23 april 2011

Bootcamp Solbacka- dag II- och Sista veckan innan lopp

Hej!

Det märks att det är påskledigt i kombination med bra väder. Hoppas alla är med familj och eller goda vänner och njuter av solen.

Vi eldar och krattar för fullt. Hade lite prellat långpass idag men kom hem vid midnatt igår (rekordsent för mig) efter en trevlig kväll på kära Helenas altan. Eller hennes pärons var det i och för sig.

Vi har ätit påskbuffé som min faster lagat och jag och Ebba har målat påskägg. Först gick allt bra- Ebba målade med massa färger, sen släppte hon äggen på backen och till sist stack hon penseln igenom dem så det var mest äggröra med vattenfärg.

Sitter här och luktar rök från brasan och är tokfräknig och brun om armarna eftersom det definitivt var bikiniväder idag. Hoppas egoistiskt på mitt favoritlånglöpväder: 12 grader i lätt duggregn och vindstilla imorgon.

Tema- ladda inför lopp del 2- Sista veckan

Jag har sista veckan inför ett lopp rätt färskt i minnet. Det är en fantastisk vecka- en njut och egoboost vecka. För du kan inte förbättra konditionen inför loppet. Bara boosta dig själv så du toppar dagsformen dagen för loppet.
  • Rör på dig- men träningen ska vara lite som att springa med Eye of the tiger i lurarna och jabba lite till höger o vänster, studsa av energi och bara känna dig som en tillbakahållen vild galopphäst- massor kvar att ge! Gärna med lite lätta fartökningar, lite löpskolning. Jag tänker att blodomloppet är en racerbana där energin som tar dig fram i din målfart och på din måltid under loppet ska flöda. Den här banan ska inte slitas ut, men du ska skölja igenom den med lite träning för att den ska vara slaggfri och redo att raceas på. Så kanske 2 lättare pass som ger mersmak där du är kung/drottning under denna sista vecka.
  • Ät ordentligt: Vare sig du kolhydratladdar eller inte så ska kroppen få mat av extra hög kvalitet. Det är bra för fysiken-men även mentalt, att äta mat som du vet gör gott därinne. Spenat, broccoli, ägg, blodpudding (för järnet!), frukt, massor av vatten.
  • Sov ordentligt: Jag och många småbarnsföräldrar med mig är ofrivilliga försökskaniner i experimentet hur knasigt det kan bli när man inte får sova ordentligt. Räkna inte med att sova så bra sista natten före loppet- utan se till att de 5-6 nätterna innan är nätter då du dejtar John B och ingen annan. Försök varva ned innan 22.00 i sängen. Det är inte mycket vettigt som händer efter 22.00 som du inte kan göra dagen efter på morgonen. Ge dig själv den tiden denna vecka.
  • Tala om att du ska springa-när och var! Det är så många som vittnar om hur det gjort en avsevärd skillnad i ork att veta att någon hejar någonstans utefter vägen.

Hoppas att något av detta var till hjälp. :)

Jag är helt slut så det blir ett glas vitt, DN korsordet och sen isäng vid 21.30 idag. Imorgon är det långpass och det känns så länge sen- för det var ju 2 veckor innan TEC jag sprang långt och det var en månad sen nu. TEC var ett lopp och det är ett annat upplägg. Men vad skönt det är när man flyttat gränserna- för 10 år sen var en mil långt. För 8 år sen var maraton långt. För 2 månader sen var 5 mil långt. Nu känns ett långpass om 20 km som ett lagom joggpass. Hoppas att det känns så imorgon också. :) Ha en fin påskafton!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar