Vi kallar den Sparkåkarpaj
Ingredienser för 4 pers: 500g magernötfärs/1 hackad lök /1/2 hackad röd paprika/ 1 tärnad morot / 3 msk mjöl / 1 dl vatten /1 burk tomatkross / 3 msk tomatpure/ 2 klyftor vitlöksklyftor/lite matlagningssgrädde / en buljongärning/ oregano/salt o peppar
Topping: 6 kokta potatisar och 100 g fetaost.
Gör såhär: Koka pottisarna i klyftor så det går snabbare. Sätt på ugnen på 250 grader.Fräs löken i olja, tillsätt färsen och grönsakerna, salt peppar soja och vitlöksklyftor hackade. När det fått färg, pudra över mjölet, tillsätt puren, rör runt. Smula i buljongen. Häll över vatten och tomatkross. Låt puttra 10 min. Smaka av.
Mosa potatis med gaffel grovt. Smula i fetaosten. Krydda båda rörorna med oregano och ev mer salt o peppar. Stjälp upp köttfärsröran i en ugnsfast form. Smeta ut potatisröran över. In i ugnen tills det fått fin färg. Et voila!
Perfekt middag idag när vi kom hem. Längtar tillbaks till lugnet på värmländska landbygden men är taggad för allt som ligger framför mig. Det är 2,5 vecka till Marocko nu. Det kommer ju inte bli någon sollaparsemester men däremot en resa för den del av mig som inte riktigt har plats i mitt liv just nu. Hon som är besatt av vågor. Som tittar mot havet större delen av tiden. Som går barfota med saltrufsigt hår och vax på tånaglarna. Som har blåmärken på höfterna efter paddling i timmar. Ont i axlarna. Fullt med fräknar och glömmer att äta. Längtar!
Ha en fin kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar